Villa besegrade Hammarby

Efter en tuff match borta mot Hammarby så vann Villa till slut med 4-2.

Onsdagen innebar resa till Södermalm och bortamatch för Villa mot Hammarby ute på Zinken. Första utematchen för säsongen och den genomfördes under riktigt bra förhållanden.

Villa gick till pausvila i ledning med 2-0 efter mål av Johan Löfstedt och Felix Pherson. Löfstedts mål kom på ett långskott som smög sig in lågt vid ena stolpen. Vid Felix mål så stod Gustav Friman för en finurlig passning inne i straffområdet.

I andra halvlek så kändes det som att Villa blev lite väl avvaktande stundtals. Hammarby reducerade på hörna genom Isac Karlsson och kvitterade på en studsande boll genom David Jansson med kvarten kvar. Hammarbys två vassaste målskyttar tog deras lag in i matchen igen.

Här fick man onda föraningar om att det i värsta fall kunde sluta med en nollpoängare och tung hemresa för Villas del. Då klev Martin Karlsson fram och skickade in bollen med ett tennisslag, eller padelslag kanske om jag känner dagens idrottare rätt, på inspel från Felix. Kapten MK6 visade vägen till seger än en gång. Han har varit mästerlig i inledningen av serien.

När den fasligt långsamma matchklockan äntligen orkade kravla sig upp på tilläggstid så satte Tim Persson avgörande 4-2 efter grymt förarbete av Erik Säfström. Seger och två poäng på bortaplan i säsongens första utematch. Mer begär inte jag iallafall även om spelet hackade en hel del.

Det känns som att Villa har en liten formdipp just nu. Inte så konstigt kanske efter ett strålande finalspel i Svenska Cupen och en lika vass seriestart i match 1-3. Efter sex insläppta mål mot Vänersborg och Västerås så var defensiven uttalat prio nummer ett mot Hammarby och man löste det gott nog med tanke på att bara två baklängesmål slank in.

Ett riktigt energiskt hemmalag skapade ändå en del lägen men Anton Johansson stod för en bra insats i kassen. Försvarsarbetet var annars stabilt även om man kanske blev aningen passiva i andra halvlek. Fast då främst i det offensiva spelet. Säkert ändå stärkande för Villa som lag att man kunde komma tillbaka och vinna matchen till slut.

På fredag väntar hemmamatch mot Broberg för Villas del. I fighterna mellan dessa båda lag brukar det vara öppen bandy och fullt blås åt alla håll som gäller. Sedan är det ledigt en vecka innan det blir kort bortaresa till Trollhättan för match mot Gripen fredag 24 november. Det derbyt känns i nuläget betydligt hetare än det mot Vänersborg som ofta kan vara lika förutsägbart som TV-tablån på Julafton. Ur led är tiden.