Villa finalklar efter match 4 och Edsbyn tog sista chansen

Hej där!
Ja det blev en spännande lördag i hälsingeskogarna då Bollnäs tog emot Villa hemma i ett knökfullt (3500 personer) SBB Arena och Edsbyn Västerås hemma inför 1798 besökande i Svenska Fönster Arena.

Vi börjar denna gång i Bollnäs där Villa kom ut starkt och skottade på mot Erik Persson i Bollnäsburen… Persson klev då fram med flera blixtparader och såg till att det var 0-0 efter 20 minuters spel… även Anton Johansson i Villa som ersatt skadade Jesper Thimfors hann med ett par bra räddningar.
Ledningsmålet till 1-0 kommer för hemmalaget efter en högerhörna, det är Denis Sadakov som framför Johansson och muren till sist får in retur nummer två, då han nästan gräver upp bollen i maskorna och den fullsatta läktaren exploderar i ett stort glädjejubel! Magisk stämning i SBB denna fina eftermiddag i mars månad!

Villa pumpade på starkt men det var Bollnäs som inledningsvis stod för målen denna gång … 2-0 är signerat en av Sveriges bästa spelare… Erik ”EP” Pettersson, som långt ut i vänsterläge inte tvekar en sekund då han laddar kanonen… Johansson i målet är chanslös och Giffarna har fått den start man ville med kompakt försvar och stark utdelning i spel. Tiden där drygt 28 minuter. Spelet böljar sen lite fram och tillbaka och båda lagen skapar hörnor och skott mot mål… Anton Johansson fixar två av dessa och så i den 39:e minuten, så kliver en liten doldis fram igen, Alexander Härndahl som verkligen tagit stora steg under säsongen och i slutspelet. Det är Martin Karlsson som drar ett par gubbar mot mål och sen elegant lirar ut till Härndahl i full fart till vänster… som sen bara kan raka upp 1-2 reduceringen till Villa!

2-2 kommer sen som ett brev på posten, då Bollnäs ser lite sega ut under en kortare period… det är liberon Martin Johansson som mitt i slottet på en hörna från höger pangar in kvitteringen… som sen står sig till pausen med. Rättvist om man ser till hela halvleken där bägge lagen hade chanser att göra fler mål.

Villa växlade upp – Bollnäs föll med flaggan i topp

Efter vilan så får de bägge målvakterna Persson och Johansson rädda två gånger var inledningsvis… sen dyker han upp igen, Alexander Härndahl sen Joel Broberg hittat in med en genial passning i mitten, Härndahl tar emot och bombar upp 3-2 till Villa i taket bakom Persson!
Snyggt där och nu tar bortalaget över mer och mer… hemmapubliken hinner knappt svälja innan klockan ringer igen… det är en av matchens stora profiler, Joel Broberg som tar fart och åker slalom mellan de orangeklädda hemmalirarna, innan han sen centralt sveper upp 4-2 i taket bara knappt två minuter efter 3-2 målet. Tid 55.18 där och mer skulle komma fjorton minuter senare… det är på en lyra in från vänster… som det smäller igen, då Alexander Karlgren hittar klubban på Christoffer Edlund, som sjukt snyggt på volley i högerläge ökar på till 5-2 ledning för Villa!

Bollnäs krigar ändå och publiken sjunger för allt vad de är värd… Villa har också en liten klack med som förmodligen där och då började känna nya SM final vibbar. Med drygt tio minuter kvar på ordinarie tid så ger snabbåkande, Riku Hämäläinen hemmafansen och laget nytt hopp, då han på ett distansskott från höger 29 meter ut laddar och ser bollen gå in bakom Johansson. Målet tillskrivs Erik Pettersson som tydligen får bollen på sig och styr in den bakom Johansson! 5-3 till Villa och drygt 10 minuter kvar… då hoppas hemmafansen på mirakel, men bara minuten senare så är han framme igen… Joel Broberg och i stort sett stänger han denna matchserie med ett nytt mål i slottet efter pass från Erik Säfström… såg nästan lika ut som det förra och Bollnäs orkar inte försvara sig som i den första halvleken längre, mycket gata i mitten i andra och det hjälper sen inte att Erik Pettersson stänker in ett nytt distansskott från vänster… nej detta var Villas halvlek och sist ut är Martin Karlsson på en retur efter omställning av Härndahl som också skjuter och Erik Persson räddar… 7-4 i den 86:e minuten blir årets sista i SBB Arena, där folket efter matchen står kvar och sjunger för ett fantastiskt Bollnäs som gått från negativt kval året innan till en stark semifinal i fyra matcher mot Sveriges bästa lag!

Inte illa det… vi ska såklart hylla Villa med som verkligen visade denna lördag att man är att räkna med om en knapp vecka då SM Finalen spelas ute på Studenternas. Ett mycket värdigt finallag Villa Lidköping!

VSK med grepp – som slank ur till en femte match

Ja vi vänder oss inåt landet några mil där matchen Edsbyn mot Västerås startar precis efter slutet i Bollnäs… VSK kommer med 2-1 i matcher och stort självförtroende… och Robin Andersson inleder målskyttet i Svenska Fönster Arena, då han i den 6:e minuten centralt får en boll av Jesper Jonsson, Robin tar vänster och ur lite snäv vinkel prickar han det bortre krysset bakom Henrik Karlström i hemmamålet! Snyggt nummer och mer skulle komma av VSK och Robin i den 20 minuten, då han efter en vänsterhörna drar upp returen högt i buren och det är 2-0 till gästerna.

4 minuter senare fixar Martin Landstöm en straff, då han kommer åkandes in från vänster och flygande fälls av klubbor… Joel Engström visar inga nerver då han dundrar upp bollen i taket bakom Karlström. En snabb och viktig replik kommer två minuter senare, då Teemu Määttä får kalasträff långt utifrån på vänster sida… bollen förbi en något förvånad Henrik Kjellsson i bortaburen. Tid drygt 25 minuter och nu svänger det lite fram och tillbaka, men inga fler mål innan drickat kommer.

Myran avgör i slutet – efter stor dramatik med friläge o offsidemål

Efter pausen så hittar Per Hellmyrs klubban på backen Tommi Määttä, som dundrar in en vänsterhörna förbi Kjellsson i den 52:e minuten! Mer skulle komma från hemmalaget som verkligen ger allt nu för att ta den sista chansen till en femte match. Det är Ted Hedell som kör ett eget nummer i racerfart över hela banan på vänster sida… måste dra backen med lång klubba innan han ur liten vinkel lättar upp bollen i maskorna bakom Kjellsson… förmodligen ett av två stora nummer denna kväll… det sista skulle komma senare, men först i den 61:a spelminuten kontrar VSK med tre spelare mot en… Martin Landström lirar en helt fri Oscar Gröhn som bara ska sätta den i målet, men då räddar Henrik Karlström med en fantastisk reflexräddning med armen och även returen som VSK får, tror det är Landström… men Karlström är där igen och bollen rullar sakta utanför stolpen!

VSK har också en boll inne till 4-3 efter inspel o styrning framför mål… målet döms dock bort för offside. Flyt där alltså för byn som sen avgör i den 84:e minuten genom, Per ”myran” Hellmyrs då han från vänster efter att snappat upp en boll efter hörna åker in längs med förlängda mållinjen, och på nåt sätt får han i gröten framför mål in bollen bakom Kjellsson, och Edsbyn vinner med 4-3 igen hemma efter en rafflande match där man efter en hel del dramatik vänder 0-3 till 4-3 och seger!

Starkt det och nu väntar en femte och avgörande match i Västerås i morgon måndag. Lär bli lapp på luckan då i ABB Arena! Ett kul slutspel har det varit med mycket fin bandy!

Hua jag vilken dramatik det blev i Edsbyn och ganska länge i Bollnäs med även om Villa kontrollerade lite mer där i andra halvlek… ja vi önskar både VSK och Edsbyn lycka till i morgon och sen får vi då njuta av en final nästa lördag på Studenternas… det har varit kul att skriva bandy en tid här då jag hjälpt Fredrik lite… och jag tackar nu för mig och sen får vi se om jag återkommer med någon finalrapport eller ej… har lite annat för mig med jobb nu i mars månad.

Kul att skriva bandy är det och jag rekommenderar fler skribenter att höra av sig till Svenska Fans och börjar skriva om sina lag… det behövs verkligen och är också mycket givande och roligt att skriva om bandy!

Nu ska vi följa kvalbandyn idag då den sista omgången spelas… som det ser ut så tar Gripen hem kvalet före Frillesås, annars ska något större mirakel hända?