2023-02-24 19:00

Villa Lidköping - Sirius
6 - 3

Villa klart för semifinal

Villa klart för semifinal

Sirius besegrades med 6-3 när semifinalplatsen säkrades.

På fredagskvällen tog 3869 personer plats i Arenan, en riktigt bra kvartsfinalsiffra, för att se Villa ta klivet vidare till semifinal. Åtminstone merparten av dem får man förmoda. 

Efter tre minuters spel så stod det 2-0 till hemmalaget efter mål av Christoffer Edlund och Felix Pherson. Lägen för fler mål skapades då Villa forsade fram inledningsvis men kanske gick det lite för lätt där ett tag för efter 20 minuter så var det kvitterat 2-2 efter mål på hörna och en retur.

Kort efteråt gjorde Villa 3-2 genom Johan Löfstedt på en högerhörna. Det fanns chanser för fler mål. Bland annat stod ramverket i vägen vid ett par tillfällen. 4-2 kom istället 13 sekunder in i andra halvlek när Edlund blev framspelad av Felix. Här blev det lite grann likadant som i början av första när Villa brände ett par lägen till ytterligare mål. Vips så gjorde Sirius 4-3 och matchen var vid fullt liv igen.

Ett skott utifrån satt där Jesper Thimfors nog stod och kvartade in lite. Han hästesöv helt enkelt som lokalbefolkningen skulle sagt. Annars har 88:an varit väldigt bra i detta kvartsfinalspelet men just här stod han nog och tänkte på golf eller något annat dödstråkigt. Det kan ju få vem som helst att slumra till.

Resten blev en härlig slutspelsfight där nästa mål skulle bli väldigt betydelsefullt. Till slut så var det lagkaptenen Martin Karlsson som visade vägen när han lyckades få med sig bollen och smällde in 5-3. Han avslutade även målskyttet genom att fastställa resultatet till 6-3 på övertid. Ganska passande eftersom han efter matchen avslöjade att han skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med Villa. MK6, vår kapten.

Sirius kan vara tämligen nöjda med de två kvartsfinalerna här i Lidköping då man verkligen störde Villa. Men trots att spelet stundtals hackade hos de blåvita så var man ändå starkare till slut. Det visar ju vilken hög nivå det finns hos laget att man kan vinna trots att inte allt flyter på. En del verkade tro att Villa bara skulle kunna ställa ut skridskorna och vinna matcherna med 9-1 typ men så ska det ju inte vara i ett slutspel. Det ska vara tuffa matcher precis som det blev nu till 2/3.

Visst behöver Villa snäppa upp ett par steg till semifinalspelet och skala bort downperioderna som vi fått se stundtals. Nu får man träna kontinuerligt i en vecka inne i Arenan under bra förutsättningar vilket inte hänt på ett tag. Den tiden man varit tvungna att träna ute på Isstadion blev väl inte helt lyckad med tanke på vädret. Här i Lidköping kan vi avverka alla årstiderna på en kafferast i stort sett. En del träningar fick till och med kortas av eftersom de inte kunde genomföras som tänkt.

Efter att ha vinkat adjö till Sirius så väntar nu Bollnäs i semifinal som städade av Broberg rätt så obekymrat i sin kvartsfinalserie. Villa mot Bollnäs i semifinal verkar vara en följetong utan slut. Det här blir sjätte gången sedan 2011 som lagen möts i just semifinal. Av de fem tidigare tillfällena så har Villa segrat tre gånger (2012, 2016, 2020) och Bollnäs två gånger (2011, 2017).

De tre gångerna Villa gått till final så har det skett ute på Sävstaås som blev något av en lyckoarena. Hur det än går i det här semifinalspelet så kommer inte just detta att kunna ske den här gången eftersom Bollnäs flyttat inomhus nu. Vi kan säkerligen vänta oss stentuffa matcher. Bollnäs lär komma med ett hejdundrande självförtroende efter sin succesäsong hittills.

Första semifinalen spelas om en vecka. Vi hörs.

Villalandlisch05102023-02-25 11:37:49
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping