Västerås SK - Villa Lidköping
2 - 7

Villa körde över Västerås

Villas annandagsmatch mot Västerås slutade med seger 7-2.

På annandagen så begav sig Villa till Västerås för toppmatch och seriefinal mot grönvita hemmalaget VSK. Johan Löfstedt och Gustav Friman var tillbaka i Villatruppen efter sjukdom. Ingen match dock utan något återbud verkar det som. Den här gången var det Alexander Karlgren som blivit sjuk och fick stanna hemma.

Första halvlek var verkligen exceptionell från Villas sida. 1-0 kom direkt i första minuten och sedan stod det 3-0 efter en kvart, 5-0 efter 25 minuter och 6-1 i paus. Villa var högeffektiva mot ett hemmalag i totalt sönderfall.

Christoffer Edlund satte de tre första målen. Först en tilltrasslad situation efter sisådär 48 sekunder och sedan en vänsterhörna och en straff. Första straffmålet i seriespelet för Villa efter tre missar. Den här straffen dunkade Edlund in mycket säkert i målvaktens högra kryss.

Martin Johansson gjorde 4-0 på en ny vänsterhörna innan ett mycket vackert anfall resulterade i 5-0. Löfstedt var den som satte fram Tim Persson i friläge. Efter en Västeråsreducering på straff så kom mycket psykologiska 6-1 direkt på det när Felix Pherson lyfte fram bollen till Edlund som åkte sig helt fri. Perfekt lyftning, bra mottagning och säkert avslut.

Mellan 1-0 och 2-0 så hade Västerås en bra period där det skapades en del chanser men Jesper Thimfors och ett uppoffrande försvarsspel gjorde att hemmalaget nekades en kvittering. När 2-0 och 3-0 kom så öppnades alla fördämningar och Västeråslaget var i fritt fall mot Villa som fick matchen precis dit man önskade.

I andra halvlek så skapades det en del lägen för båda lagen men det blev bara ett mål för vardera sida. Felix Pherson smällde in bollen från distans innan en reducering gjorde att slutsiffrorna skrevs till 7-2 i Villas favör. En mycket bra laginsats från Thimfors i mål till Edlund på topp och alla där emellan.

Västerås hade hoppats på mer givetvis nu när man äntligen fick spela inför välfyllda läktare i sin hangarliknande hemmaarena. 3872 åskådare var på plats men någon feststämning infann sig av förklarliga skäl inte. Istället hördes det burop mot det egna laget när Villa satte mål på mål i första halvlek.

Eftersom de andra lagen slår varandra lite härs och tvärs så är Villas serieledning nu uppe i hela åtta poäng i en annars väldigt jämn elitserietabell. Vinna serien är såklart alltid trevligt så man får välja först i slutspelet men det är en bit kvar ändå. Mycket kan hända som det brukar heta.

Det är tätt mellan matcherna nu. På onsdag kommer alltid lika oförutsägbara Broberg på besök till Lidköping innan året avslutas med bortamatch mot Vänersborg på fredag. Hur det än går i dessa matcher så kommer Villa kunna fira nyår som serieledare.