Sävstaås IP, 2023-03-11 15:00

Bollnäs - Villa Lidköping
4 - 7

Villa säkrade finalplatsen

Villa säkrade finalplatsen

Det blev seger med 7-4 i fjärde semifinalen mot Bollnäs.

Inför semifinal 4 i SBB Arena så kunde vi räkna in två återbud hos Villa. Jesper Thimfors med skadat ledband i ena knät och Petter Björling med spricka i handleden. Båda har spelat färdigt för säsongen. Mycket trist såklart. Anton Johansson vaktade kassen och Gustav Friman klev också in i laget.

Bollnäs inledde målskyttet med två strutar genom Denis Sadakov på hörnretur och Erik Pettersson på skott utifrån. Inledande halvtimmen kändes som en fortsättning av match 3 i onsdags där Bollnäs stängde till sin defensiv rejält. Man var lyckosamma med att hålla Villaspelarna framför sig och utanför sig. Det blev väldigt lite yta att spela på. Villas bollförare blev rejält sökande om man säger så.

Slutkvarten i första halvlek blev det lite bättre och man hittade ett par luckor på Bollnäs planhalva. Först var Joel Broberg urstark vid sargen när han fick fram bollen till Martin Karlsson som spelade i sidled till Alexander Härndahl som satte bollen i nät. Sedan sköt Martin Johansson 2-2 på en högerhörna som fjärdeskytt. Stark avslutning på en halvlek som inledningsvis såg sådär ut.

Början av andra halvlek gick under parollen "fullt ös medvetslös" där båda lagen hade ett antal chanser att ta ledningen. Anton i kassen fick briljera med två kanonräddningar när Bollnäs fick ett par skarpa lägen inne i Villas straffområde. Anton visade att han är en väldigt vass närspelsmålvakt. Långskotten är det väl lite mer problem med kanske.

Efter 53 minuter så kom Villas ledningsmål när Alexander Karlgren satte ett djupledspass till Joel som snabbt levererade bollen vidare in i mitten till Härndahl som smällde in 3-2. Någon minut senare så visade Joel prov på sin suveränitet när han fick bollen på mittplan, vickade sig förbi ett par Bollnässpelare, och drog in 4-2 i krysset.

Bollnäs tog direkt en timeout. Deras timeouter i match 2 och 3 var ju väldigt framgångsrika och ändrade matchbilden rejält. Den här gången hände det ingenting egentligen. Villa satt säkert i förarposition och styrde och ställde skeendet i matchen. 5-2 kom efter 68 minuter när en lyftning från Karlgrens klubba vackert sopades i mål på volley av Christoffer Edlund. 

Här kändes det som att Bollnäs hade rejäl pyspunka i sitt spel och energin fanns inte riktigt kvar. Man fick förvisso till en reducering på styrning men då gjorde Joel direkt 6-3. Sedan ännu en reducering på långskott men ånyo ett snabbt Villamål som betydde 7-4 genom lagkapten MK6 och spänningen i matchen var över. 

Det här är fjärde gången som Villa säkrar en finalplats borta mot Bollnäs. Vid de tre tidigare tillfällena så har Sävstaås varit skådeplatsen. Den här gången skedde det i nya SBB Arena inför full salong, 3500 åskådare. Bollnäs kan vara väldigt nöjda med sin säsong där man genomgått en riktig metamorfos och visat att man åter igen är ett lag att räkna med efter förra årets kvalspel. 

Nu laddar vi för en ny SM-final. Den femte raka för Villas del. Tyvärr utan Thimfors/Björling. Riktigt trist för dessa två. Tänk att härja runt på träning och matcher under en hel säsong och så får man inte vara med nu när det ska avgöras. Vi får verkligen hoppas att det inte händer något mer i laget under veckan fram till finalen.

Det har hittills varit en väldigt lyckad helg för Villa. Även damlaget är klara för final efter att ha slagit ut Skirö i semifinal. Västerås väntar i finalen som spelas på fredag. Även P19, P17 och F17 har kvalificerat sig för SM-final i slutspelet i Göteborg. P19 spelar sin final samtidigt som jag skriver detta. P17 och F17 spelar sina finaler i morgon. Det går bra nu kan man väl säga.

Vill även dra iväg ett vackert litet trumsolo för LAIK som igår lyckades kvala sig kvar i Allsvenskan. Otroligt viktigt för Lidköpingsbandyn och för Villa att staden även fortsättningsvis har ett lag i landets näst högsta serie. Att unga talanger kan få spela seniorbandy på såpass hög nivå kan betyda väldigt mycket för deras utveckling. Bra gjort LAIK.

Nu ska jag fira finalplatsen med en virre eller två. Vi hörs. 

Villalandlisch05102023-03-11 20:06:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping