Villa vann bortamatchen mot Gripen

Villa vann bortamatchen mot Gripen

Villa hade bra utdelning i första halvlek och vann till slut med klara 8-2 mot Gripen.

Under fredagskvällen begav sig Villas spelare och supportrar den förhållandevis korta vägen till Trollhättan för match mot Gripen. Elitseriens stora överraskningslag hittills får man väl säga.

Inför matchen så hade Villa fått träna ute på Isstadion på grund av att det ska hållas konsert inne i Arenan. Man hade även genomfört ett ispass på rink inne i hockeyhallen. Något som kan tyckas som en bra idé eftersom den lilla hockeyrinken till viss del i storlek påminner om Slättbergshallens trånga isyta. Ja, jag överdriver men min dåliga humor gör sig påmind ibland och tvingar mig att skriva såna här grejer. 

1360 åskådare fanns på plats. En bra derbysiffra med tanke på att Trollhättepubliken är rätt så svårflörtad och att Villasupportrarna inte heller riktigt tidigare sett Gripen som den stora derbyantagonisten. Det här mötet kändes dock betydligt hetare än tidigare säsonger så publiksiffran får anses godkänd denna säsong då åskådarleden varit rätt så glesa i inledningen av Elitserien.

Villa satte en hörna tidigt och fick ett önskat överläge. Annars var matchen spel och chansmässigt rätt så jämn inledningsvis. Gripens bästa kvitteringsläge bjöd Villa på när 1-0-skytten Martin Hammarberg stod för ett ytterst ovanligt felpass mitt framför egen kasse men Johan Esplund sköt bollen över.

Istället så utnyttjade Villa ett jättemisstag från Gripen som friställde en påpasslig Gustav Friman som satte 2-0. Efter detta så tog Villa över spelet fullständigt och kunde äga massor med boll. Man var också effektiva framåt och gick fram till 5-0 innan en reducering fastställde paussiffrorna till 5-1.

I andra halvlek så försökte Villa kontrollera matchen samtidigt som Gripen gjorde sitt bästa för att komma närmare i målprotokollet. Laget har ju visat prov på hög moral tidigare när man hämtat upp underläge i flera matcher men den här gången räckte en reducering med kvarten kvar inte för att det skulle bli någon riktig spänning.

Christoffer Edlunds hörnmål fram till 6-2 släckte matchen totalt. Hans andra och Villas tredje mål på hörna denna kväll. Det är sånt som brukar avgöra matcher. Villa kunde hänga in två kassar ytterligare på slutet så att segersiffrorna skrevs till finfina 8-2 i en på förhand svår bortamatch.

Vackraste Villamålet för kvällen? Kanske 4-0 där Erik Säfström satte ett läckert pass i djupled till Martin Karlsson som gled förbi en motståndare och serverade bollen till en öppen kasse för Gustav Friman att måla i. I andra halvlek var rollerna ombytta när Friman efter en Gripenhörna stod för en härlig långpassning till MK6 som kunde sätta 7-2 efter två försök.

Vi fick också se ett spelmål från Martin Andreasson. Något som känns ungefär lika sällsynt som en rejäl löneförhöjning. Andreasson letade sig upp på offensiv planhalva, fick bollen, avancerade framåt och avlossade en riktig hästspark där bollen for in som en utlösning i nätet bakom Gripenmålvakten. Detta mål betydde 3-0.

Villa hade bra effektivitet i den här matchen. Tre hörnmål och man utnyttjade också misstagen från hemmalaget på ett bra sätt. Även om spelet inte flöt på hundraprocentigt så tycker jag det var klasskillnad mellan lagen.

Nästa Villamatch är hemma mot Motala på onsdag för att sedan följas av en bortamatch mot Vetlanda på fredag. I någon av dessa matcher så kommer eventuellt Joel Broberg stå för en efterlängtad comeback efter sin skada.

Målskyttar för Villa : Christoffer Edlund 2, Gustav Friman 2, Martin Karlsson, Martin Andreasson, Martin Hammarberg, Johan Löfstedt.

Lev väl, folk och fä.

Villalandlisch05102023-11-25 00:10:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping