Vinst i den svåra bortamatchen mot Nitro/Nora
Micke Svensson höll nästan nollan.

Helenelund tog på lördagen en mycket meriterande seger i division 1 östra, nämligen att slå Nitro/Nora borta. Matchen slutade 1-6, efter en stark insats av HIK.

Förra matchen mot Eskilstuna hemma vann HIK med 6-0, trots tre ordinarie spelare borta. Dessa tre herrar var tillbaka, och gick rakt in i startelvan. Imponerande ändå att det finns sådan bredd i laget, att man kan vinna utan startspelare.

Helenelund började bäst  på Swedice arena genom att lagkaptenen och duktige mittfältaren Jonas Säfström gjorde 0-1 på passning av Oskar Strand, redan efter 17 sekunders spel. Snacka om drömstart!
Enligt uppgifter gick HIK upp långt i banan och satte press på hemmalaget. Detta gjorde de med sådan bravur, att 0-2-målet inte dröjde länge. Även denna gång gjorde en heltänd Jonas Säfström mål, efter ha snott bollen av motspelarna och skjutit in 0-2 till gästerna, redan efter nio minuters spel.

Resultatet står sig halvleken ut, och Nitro/Nora hade svårt att skapa något framåt medans HIK hade full koll på matchen.

Andra halvleken fortsatte på samma spår, och i den 60:e minuten ökar Johan ”Krona” Kronberg på resultatet till 0-3 efter hörna och snabbskrinnaren Andreas Karlsson gör 0-4 efter passning av Linus Hansson.
I den 70:e minuten reducerar Nitro/Nora, men närmare än två missade straffar kommer inte hemmalaget. HIK avgör matchen, återigen genom Jonas Säfström och Jerker Flodstam. Slutresultat 1-6 till Helenelund.

I HIK var enligt rapporter Magnus Berlin, Jonas Säfström och Linus Hansson bäst.

Helenelund har nu börjat serien på bästa sätt och har full pott. Det var likadant förra året, då vi tog tre segrar på de tre första matcherna. Hoppas att HIK kan hålla i sviten denna säsong i stället för att falla igenom, som förra. Tränaren Conny Rydqvist(till HIK:s hemsida) kommenterar HIK:s start :

- Nu har vi vunnit de tre inledande matcherna i serien. Vi får inte slå oss till ro med det och invaggas i någon falsk säkerhet och självgodhet. Det är bara att jobba på, sätta mål för tre nya matcher och varva träningspassen med olika inslag som ger både ger ny mental och fysisk styrka.

Målskyttar: Säfström 3, Flodstam 1, Karlsson 1 , Kronberg 1

Utv: 1 x10