Vinst i premiären mot Slottsbron
HIK på turné!

HIK gjorde på söndagen sin premiär i division 1 östra borta mot Slottsbron, och första halvlek kunde inte varit mycket sämre... HIK låg under med 8-4 i halvtid, efter ha putsat till siffrorna lite i slutet. Men räkna aldrig bort Lunden i halvtid.

Som ingressen beskriver var första halvleken inget att hurra för. HIK spelade enligt rapporterna mycket nervöst och gjorde många misstag.
Redan efter 2.30 i matchen, ledde hemmalaget Slottsbron med 2-0 efter mål av Green och Ivarsson. HIK svarar dock snabbt genom snabbskrinnaren tillika nyförvärvet från Bollnäs, Jerker Flodstam gör 2-1 efter passning av ett annat nyförvärv Niclas Sköljd.

Men Slottsbron ökar på nytt farten och gör 3-1 på hörna, denna gång av Persson. HIK reducerar dock  till 3-2, omgående genom Andreas Karlsson på passning av lagkaptenen Jonas Säfström. Andreas beskrivs av Joakim Strand på Värmlands folkblad som ”en spjutspets med elitseriefart på skridskorna”. Kul att ”Adde” omnämns, hoppas han går mot en bra säsong.

Men sen är det slut på det roliga och hemmalaget går snabbt upp till en 7-2-ledning, tydligen helt förtjänt. HIK lyckas dock att vinna sista kvarten i första med 1-2, genom mål av nyförvärvet Oskar Strand och rutinerade Johan Kronberg(straff).
Halvtid och resultat 8-4 till Slottsbron, var det nog ingen HIK:are som räknat med. Svajigt försvar, nervöst, för mycket misstag och ett mycket bra spelande hemmalag, var anledningarna till att HIK låg under.

Helenelund kommer ut som ett helt nytt lag och börjar trampa på ordentligt med skridskorna och visar mer bestämdhet, än i den urusla första halvleken. Johan Kronberg gjorde 8-5 återigen på straff och plötsligt var HIK med i matchen. Men Slottsbron får in ytterligare ett mål, genom ett relativt löst skott av Ivarsson.

Men HIK visar återigen prov på dess kämpamoral, vilket de dock främst visar i den andra halvleken, när ytterhalven Joakim Megert gör två kanonskott och reducerar till 9-7. Mittfältaren Säfström gör 9-8 och hemmalaget är rejält i gungning och tvingas till till oschysta metoder som renderar i utvisningar.

Sista 10 minuterna visar Helenelund vilka som helst ville vinna matchen, och går upp till slutresultatet 9-11 efter mål av Oskar Strand och två mål av fjolårets skyttekung Linus Hansson.