Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon – Arsenal Fc (U-21)
Joe Pigott en solklar matchvinnare inför kvällen

Inför: AFC Wimbledon – Arsenal Fc (U-21)

Wimbledon laddar upp ikväll, vinna eller försvinna är det som gäller när Arsenal gästar

Ett tufft matchande för stunden när laget har spelat sju matcher på dom senaste 18 dagarna. Ikväll är dock inget tillfälle att känna efter när lagar jagar en 16:e dels plats och avancemang. Det kommer inte bli lätt när Arsenals U-21 akademi lag skall försöka sätta stopp för The Dons.  

Papa John’s Trophy en turnering som burit flera skepnader men innehåller lag från League Two, League One samt akademi lag från Premier League och Championship lag med kategori 1 status. Kritiken mot upplägget har avhandlats under flertalet gånger under dom senaste åren och vi lägger inte mera fokus på det utan istället skall vi trycka till The Gooners ikväll istället.

Laget vann sin grupp före Gillingham, Crawley Town och Ipswich Town. Laget gick igenom gruppen helt obesegrade vilket tyder på klass. Wimbledon slutade två i sin grupp efter gruppsegraren Leyton Orient och bakom oss höll vi Charlton samt Brightons U21 lag.

Wimbledon har som sagt haft ett tufft schema men räknar ändå med att mönstra ett starkt lag då man sänder tydliga signaler då detta är en match man inte vill förlora. Inför helgen väntar ett Londonderby mot Charlton så finns tid för återhämtning.

Wimbledon assisterande tränare Nick Daws har lyft fram vänsterbacken Paul Osew som under fjolåret var ett rejält utropstecken men i år har speltiden varit skral. Många har varit kritiska till detta att vi saknar egna talanger i startelvan och i detta fall har Steve Seddon även förpassat Nesta Guiness-Walker till bänken. Vi får se ikväll om Paul kommer får lira ser onekligt positivt ut att få se honom glida fram på vänsterkanten.

Framåt så lär vi nog fortsatt få se Joe Pigott ihop med Ryan Longman. Ollie Palmer känns inte som en startman mot detta bollskickliga och snabba Arsenal lag. På mitten framstår Anthony Hartigan som en rejäl duracell kanin och frågan är om han orkar lira ännu en 90 mimuters match efter hårt matchade kanske ser vi en öppning för Jack Rudoni.


AFC Wimbledon – Arsenal Fc (U-21)
Papa John’s Trophy / Football League Trophy
Arena: Plough Lane, Wimbledon
Datum: Tisdagen den 8:e december 2020
Tid för avspark: 18:00 engelsk tid, 19:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/


COME ON YOU DONS!!!
 

Henrik Persson2020-12-08 10:30:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon