Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon – Lincoln City

Inför: AFC Wimbledon – Lincoln City

Efter en veckas uppehåll är Wimbledon återigen redo att återuppta jakten på säker mark i tabellen.

Det är på dagen 130 år sedan Wimbledon Old Centrals spelade sin första match den andra november 1889. Man vann med 1–0 mot Westminster och förhoppningsvis kan man fira detta med en seger mot Lincoln idag. Efter tre raka segrar i ligan förlorade man senast mot Burton efter en sämre insats men förhoppningsvis kan man hitta tillbaka till formen idag. Wimbledon saknar fortfarande sin kapten Will Nightingale men Luke O’Neill är på gång efter sin skada. Frågan är bara om han kommer vara redo inför dagens match och dessutom har Scott Wagstaff gjort ett mycket bra jobb som ersättare på högerbacksplatsen.
 
Marcus Forss har börjat betala tillbaka efter sitt röda kort mot Bristol Rovers och har öst in mål. Mycket av förhoppningarna ligger på honom. Även Anthony Wordsworth och Mitch Pinnock har spelat bra då de har fått ett större ansvar i laget. Detta är även Glyn Hodges första match som lagets officiella tränare efter att han tränat laget som tillfällig tränare de senaste matcherna. Eftersom det var två veckor sedan Wimbledon spelade sin senaste match så har han haft tid att förbereda spelarna noga inför matchen mot Lincoln.
 
Lincoln ligger på en 17:e plats med fem poäng mer än Wimbledon så de ser dagens match som en möjlighet att ta sig upp på lite säkrare mark. Även Lincoln har haft två veckor sedan sin senaste match då mötet mot Bolton ställdes in på grund av att planen på Sincil Bank Stadium svämmats över. Man har kunnat träna laget hårdare än vanligt och tränaren Michael Appleton är säker på att spelarna har svarat bra på den extra träningen. Man saknar försvararen Michael Bostwick som är skadad och Cian Bolger är avstängd efter ett rött kort mot Shrewsbury så lånet från Everton Callum Connolly får chansen i mittförsvaret igen. Framåt får vi se upp med Tyler Walker som är inlånad från Nottingham Forest och har gjort 7 mål hittills.  


AFC Wimbledon – Lincoln City FC
League One
Kingsmeadow Ground
Datum: Lördagen den 2:a november 2019
Tid för avspark: 15:00 engelsk tid 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: http://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/

Pelle Blomster2019-11-02 14:06:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon