Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon - Shrewsbury Town
"May the Forss be with you" Får vi se The Dons nyförvärv,Marcus Forss, jubla igen i morgondagens möte med Shrewsbury hemma på Kingsmeadow?

Inför: AFC Wimbledon - Shrewsbury Town

The Dons är fortfarande utan seger i ligan denna säsong när man imorgon tar emot Shrewsbury hemma på Kingsmeadow.

Efter sju spelade matcher har vi lyckats skrapa ihop hela två poäng och börjar därmed, precis som förra säsongen, redan bli förankrade i botten av tabellen.
Vi har förlorat våra matcher "hedersamt" med uddamålet (förutom mot Sunderland 1-3) och faktiskt gjort mål i sex av sju matcher.
Vem kommer ihåg sånt när säsongen skall summeras fram emot maj månad nästa år?
Ingen, absolut ingen alls!
Vi måste ta en trepoängare nu snarast för att återfå lite självförtroende i truppen och visa upp den kämpaglöd vi hade hur mycket som helst av i slutspurten på förra säsongen.

Nu senast mot MK var det ju rent ut sagt bedrövligt spel vi visade upp i den första halvleken.
Det gjorde så otroligt ont i själen att se hur våra spelare gick och hängde med huvudena, gnällde på varandra och blev totalt utspelade.
Ilskan visste fan i mig inga gränser när äcklen från Buckinghamshire tilläts rulla runt bollen utan press från de våra och retfullt enkelt gjorde 2-0.
Låt vara att det blev en rejäl uppryckning i den andra halvleken och där vårt nyförvärv, Marcus Forss, nickade in reduceringen till 1-2.
Våra två andra nyförvärv fick också speltid men jag undrar hur Wally Downes tänkte egentligen när han lät ett av dom, Ryan Delaney, starta matchen?
Tyvärr var han fullkomligt usel och det syntes att han saknade matchtempo i kroppen.
Vi envisades med att spela 3-5-2 och körde fast totalt. I den andra lossnade det som sagt var då vi ändrade till 3-4-3 med Forss, Follivi och Pigott på topp.

Till imorgon hoppas jag Wally Downes fortsätter med 3-4-3 alt. 4-4-2 och att Marcus Forss får en av platserna från start.
Max Sanders är fit for fight till imorgon men tyvärr saknas fortfarande Anthony Wordsworth.
Anthony spelade 55 minuter med reserverna i segermatchen mot Swindon tidigare i veckan men har fortfarande lite känningar i sin skadade akilleshäl och får därmed vänta ytterligare på sin säsongsdebut i A-laget.
Nathan Trott är tillbaka efter sitt uppdrag för englands U-21 landslag och torde därmed starta mellan stolparna imorgon.

Shrewsbury, under ledning av manager Sam Ricketts, har hittills skrapat ihop åtta poäng och parkerar därmed på en 14:e plats i tabellen.
Senaste matchen slutade med en 1-2 förlust borta mot Port Vale så det finns revanchlusta hos The Shrews, var så säker på det!
Man får dessutom tillbaka två nyckelspelare till morgondagens match i form utav försvararen Ro-Shaun Williams och mittfältaren Ollie Norburn.
Saknas gör däremot fortsatt anfallaren Fejri Okenbirhie på grund av en hamstringskada samt hans anfallskollega Shaun Whalley som är avstängd.

Förra säsongens möten lagen emellan slutade med en seger för The Shrews och en oavgjord.

Mot en efterlängtad seger imorgon nu då!

AFC Wimbledon - Shrewsbury Town
League One
Arena: Kingsmeadow Ground
Datum: Lördagen den 14:e september 2019
Tid för avspark: 15:00 BST, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: http://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/

WOMBLE TIL I DIE!
 

Leif Viklund2019-09-13 21:59:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon