Lagbanner
2024-04-27 16:00

AFC Wimbledon - Walsall
5 - 1

Inför: AFC Wimbledon – Walsall FC
Harry Pell kan göra sin 500:de ligamatch idag.

Inför: AFC Wimbledon – Walsall FC

Dags för säsongsavslutningen som hade kunnat betyda så mycket mer.

Wimbledon hade chansen att slåss om en playoffplats men på grund av sviktande insatser kan man nu hoppas på en tiondeplats om man slår Walsall idag. Förra helgen förlorade man med 3–2 mot Tranmere Rovers vilket gjorde att man helt tappade chansen till en playoffplats. Nu får man hoppas på en bra avslutning på säsongen och ett troligt farväl till våra lånespelare och de som lär lämna laget efter säsongen.

Tyvärr blir det ingen sista chans att visa upp sig för supportrarna för en av säsongens bästa spelare, målvakten Alex Bass eftersom han missar matchen på grund av en skada. Dessutom får Wimbledon klara sig utan Armani Little, James Tilley och Ryan McLean. En spelare som är redo för spel är Harry Pell och det skulle bli hans 500:de ligamatch om han får spela, vilket inte känns alltför orimligt. Annars blir det intressant att se om man väljer att spela fler ungdomar än vanligt för att få ett sista test innan truppen inför nästa säsong ska spikas. Kanske får lånespelare som John-Kymani Gordon, John-Joe O'Toole och Kofi Balmer stå tillbaka för spelare som Isaac Ogundere, Aron Sasu och Ethan Sutcliffe. John-Joe O'Toole lär dock inte vara med då han drog på sig ett rött kort senast.

Förhoppningsvis får vi se Josh Kelly bygga vidare på sina två mål mot Tranmere senast och en trolig sista match för hjälten Ronan Curtis. Nik Tzanev som har hållt sig kvar längre än många trodde lär få chansen i målet om man inte bestämt sig för att testa Max Foulkes som fick en plats på bänken senast. Mittbacksparet Ryan Johnson och Joe Lewis som var så bra innan skadorna kommer troligtvis att starta med Jack Currie och jag tror på som Isaac Ogundere som högerback idag. Jag hoppas vi får se ett mittfält med Ronan Curtis, James Ball, Jake Reeves och Aron Sasu där man slänger in Harry Pell i andra halvlek och Omar Bugiel med Josh Kelley på top.

Walsall har en mikroskopisk chans att ta en playoffplats då man ligger tre poäng efter Barrow som håller den sista playoffplatsen nu. Men man har ytterligare två lag över sig och sex mål att ta igen i målskillnaden mot Barrow. Trots att chanserna är små så har Walsall ändå mer att spela om än Wimbledon. Men man får jaga playoffplatsen utan skadade Jack Earing och Harry Williams. Även Oisin McEntee kan missa matchen efter att nyligen kommit tillbaka efter en skada.

Så låt oss hoppas på en bra avslutning på säsongen inte minst för Henke och John som är på plats. Come on you Dons!

AFC Wimbledon – Walsall FC
League Two
Arena: Plough Lane (Cherry Red Records Stadium)
Datum: Lördagen den 27:e april 2024
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt påhttps://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/

Pelle Blomster2024-04-27 14:24:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon