Lagbanner
Inför: AFC Wimbledon - Wycombe Wanderers
Dags för Pigott att visa upp sig?

Inför: AFC Wimbledon - Wycombe Wanderers

Wimbledon jagar första vinsten hemma mot överraskningen Wycombe.

Dags igen för Wimbledon att jaga sin första trepoängare. Man har haft flera matcher mot svårare motståndare men nu kan det vara dags. Laget är i stort redo och man har tagit hänsyn till det varma vädret i London i form av kortare träningar och en del taktiklektioner. I veckan kom nyheten att Rod McDonald kommer att vara borta upp till åtta veckor på grund av sin knäskada från matchen mot Sunderland. Tur i oturen är att vår kapten Will Nightingale spelade 30 minuter i samma match och kan gå in i backlinjen mot Wycombe. Anthony Wordsworth är som vanligt på väg tillbaka efter sin skada men är inte redo för spel än. Anfallsspelet har hackat för Wimbledon och senast fick Joe Pigott och Adam Roscrow stanna på bänken när Wimbledon jagade en kvittering och istället bytte Wally in Will Nightingale, Dylan Connolly och Mitch Pinnock. Wally har dock sagt att Pigott kommer vara med idag. En spelare som har gått från klarhet till klarhet är Luke O’Neill och tillsammans med Nesta Guinness-Walker hotat motståndarna från kanterna. Det lär behövas idag om Wimbledon ska besegra Wycombe.
 
Wycombe har börjat säsongen starkt, är obesegrade efter fem matcher och ligger på en tredje plats i ligan. Senast vände man ett 1-3 underläge till en 4-3 vinst mot Southend United så moralen lär vara hög i laget. Gareth Ainsworth har dock inte vunnit mot AFC Wimbledon på Kingsmeadow de fem gånger han har besökt oss med Wycombe. I Wycombe hittar vi två gamla Wimbledonhjältar i Darius Charles och Adebayo Akinfenwa som dock inte fått så mycket speltid den här säsongen. Darius Charles har dock spelat de två senaste matcherna så vi kommer troligtvis få se honom mot sina tidigare arbetsgivare idag. Adam El-Abd, Curtis Thompson och Sido Jombati är skadade men på väg tillbaka och Paul Smyth samt Fred Onyedinma dras med skador men kan vara aktuella inför dagens match.
 
Senast lagen möttes var i näst sista matchen förra säsongen då Wimbledon tog tre livsviktiga poäng efter en 2-1 seger som bidrog starkt till att Wimbledon klarade sig kvar i League One. Förhoppningsvis kan vi återskapa den insatser och ta vår första trepoängare för denna säsong. Come on you Dons!


AFC Wimbledon - Wycombe Wanderers
League One
Arena: Kingmeadow
Datum: Lördagen den 31:a augusti 2019
Tid för avspark: 15:00 engelsk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt påhttps://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/
 

Pelle Blomster2019-08-31 12:46:58
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon