Lagbanner
Inför: Chelsea FC – AFC Wimbledon (Ligacupen)
James Ball får starta mot Chelsea?

Inför: Chelsea FC – AFC Wimbledon (Ligacupen)

Wimbledon ska försöka skrälla sig vidare i ligacupen mot våra grannar i sydvästra London.

Wimbledon tog sig till andra rundan efter en 2–1 seger mot Coventry efter man vände ett 1-0 underläge under matchens sista sex minuter. Omar Bugiel och Ryan McLean gjorde Wimbledons mål i den matchen. Omar Bugiel är redo för spel efter att fått utgå senast mot Forest Green Rovers. Även   Jake Reeves och Armani Little fick utgå den matchen och det verkar som att ingen av dem är redo för spel. Även Paul Kalambayi och Jack Currie kommer missa dagens match. Johnnie Jackson var och såg på Chelseas senaste match mot Luton och även om det kommer vara flera andra spelare i dagens trupp så kommer spelet se liknande ut. Johnnie förväntar sig att det koller bli tufft periodvis och att Chelsea kommer ha bollinnehavet men kan man hålla formen och stå emot så kanske det kan finnas något att hämta i dagens match. Laget är laddat och ser fram emot att få visa upp sig på Stamford Bridge, man har ingen press och ska försöka göra det så svårt för motståndarna som möjligt. Förhoppningsvis kan Ali Al-Hamadi hitta tillbaka till förra säsongens form och James Tilley kan fortsätta sin starka form. Problemet kommer bli på mittfältet då Jake Reeves och Armani Little saknas. James Ball och Harry Pell är säkert laddade att komma in och visa att de är startspelare. Frågan är hur Johnnie kommer rotera i laget och om Nik Tzanev är given en plats i cupen eller om man kör med det säkrare alternativet i Alex Bass. Backlinjen med Isaac Ogundere, Lee Brown, Joe Lewis och Ryan Johnson har gjort det bra och frågan är om man vågar ändra något där. En seger i Cupen skulle betyda mycket för lager.

Chelsea kommer troligtvis rotera en hel del i truppen och låta flera ungdomar få chansen till lite spel i seniorlaget. Wimbledons hopp är att underskattning och flera ungdomar kan göra spelplanen lite jämnare men Chelsea är ett så pass stort lag att detta troligtvis inte kommer hända.

Dagens match sänds inte på ifollow med bild endast med ljud men så har man följt de flesta av Wimbledons matcher efter 2002 så det är bara att ta fram något gott och dricka och slå sig ner i fåtöljen för att förhoppningsvis få lyssna på en oväntad cupskräll. Come on you Dons!

Chelsea FC - AFC Wimbledon
Carabao Cup andra omgången
Arena: Stamford Bridge
Datum: Onsdagen den 30:e augusti 2023
Tid för avspark: 19:45 brittisk tid, 20:45 svensk tid
Följ matchen direkt på:https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/
 

Pelle Blomster2023-08-30 20:12:20
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon