Lagbanner
Inför: Morecambe FC - AFC Wimbledon
Tvåmålsskytt senast och en man för startelvan idag?

Inför: Morecambe FC - AFC Wimbledon

Ligans bästa bortalag åker idag till Lancashire för att möta ligans bästa hemmalag.


Ännu en bortaresa idag alltså då vi skall avverka ca 30 mil för att komma fram till grevskapet Lancashires nordvästra del.
Vi hoppas såklart på en bättre känsla i kroppen efter slutsignalen än den vi fick bära med oss efter tisdagens debacle hemma mot Accrington Stanley.
Förlust med 2-4 och aldrig riktigt nära att rubba Accrington om vi skall vara ärliga.
Slött, fantasilöst och ständig tvåa på bollen summerar rätt bra den kvällen även om vi fick se en tvåmålsskytt i form utav Omar Bugiel.

Fyra matcher utan seger i rad är vi uppe i nu men dock fortfarande obesegrade på bortaplan vilket ju alltid är något. Vi har faktiskt tagit 16 poäng av 24 möjliga på våra bortaresor hittills under säsongen vilket är bäst resultat för samtliga lag i ligan.

På skadefronten intet nytt utan endast Lee Brown kommer saknas i dagens trupp som vår fältmarskalk Johnnie Jackson skall plocka ut elva spelare från.
Varför inte ge Omar Bugiel chansen från start idag nu då med Al-Hamadi som släpande forward en aning längre ner i planen?
Sedan vore det ju uppkäftigt att ge ”kiwin” Nik Tzanev chansen i mål från start då ju Alex Bass faktiskt darrat lite på manschetten de senaste matcherna.

Våra motståndare för dagen, under ledning av manager Derek Adams, har en betydligt bättre formkurva att luta sig mot med sex raka matcher utan förlust.
I tisdagens sena match slog man Tranmere på bortaplan med 1-0 men fick samtidigt även se två nyckelspelare bli varnade vilket betyder att dom saknas i dagens möte med The Dons.
Adam Major och Jacob Bedeau är de två syndarna som därmed gör James Conolly sällskap på botbänken.
På hemmaplan har The Shrimps fortfarande inte förlorat denna säsong och endast släppt in fyra mål så det blir mycket intressant att se nu om några timmar om ligans bästa hemmalag eller bortalag drar det längsta strået.
Mot en fortsatt förlustfri bortasvit idag nu då!

Morecambe FC - AFC Wimbledon
League Two
Arena: Mazuma Stadium
Datum: Lördagen den 28:e oktober 2023
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/

WOMBLE TILL I DIE!

Leif Viklund2023-10-28 12:47:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon