Lagbanner
Inför: Sutton United – AFC Wimbledon
Johnnie Jackson har fått en strålande inledning på säsongen

Inför: Sutton United – AFC Wimbledon

Tufft London derby väntar The Dons

It´s the big one today som klubben väljer att omnämna dagens match. Helt rätt att bygga upp lite extra kring dagens drabbning. Som sagt ett rejält rivalmöte väntar Wimbledon i eftermiddag när mafeen gör den korta resan till Sutton och Gander Green Lane.
London är stort och det finns många många derbyn men när det kommer till rival och prestige har vi alla våra antagonister. För oss Wimbledon fans så är det ett gäng klubbar som sticker ut som kan behöva omnämnas för allmänheten lite extra. Sutton United, Hampton & Richmond, Fulham och så klart Chelsea återfinns på en listan för oss fanns. Självklart har åren även gett oss några uppstickare tänker främst då på Crawley Town under ledning Steve Evans som älskade att häckla oss sen har ju naturligtvis Charlton satt foten på fel sida om tröskeln som gett en rejäl extra krydda när vi mötts.

Wimbledon har inlett säsongen på ett grymt bra sätt. Den så efterlängtade segern kom i veckan borta mot Colchester där Wimbledon var riktigt bra. Vi förde en fotbollsmatch och gjorde det bra. Som vi nämnde i den inför rapporten så har nu Johnnie Jackson fått sätta sin prägel på laget ihop med Craig Cope som har koll på våra nyförvärv. Vi stack även ut hakan och sade att vi skulle vinna så alltid skönt när man kan stå för sina ord.

I eftermiddag väntar som sagt en tuff drabbning och Sutton United under ledning av Matt Gray kommer bli en tuff nöt att knäcka. Matt är väl mer eller mindre helgonförklarad i klubben efter att han tog upp laget i The Football League första gången någonsin säsongen 2020/2021.

Under fjolåret så slutade klubben på en 14:e plats i ligan och Wimbledon tog en ärofylld 21:a plats. Fjolårens möte slutade i Suttons favör som vann båda drabbningar och Wimbledon var så jävla veka och usla att man skämdes. Derby är derby och då får man växla upp tabellplacering, skador och avstängningar är sekundära det är alltid vilja och motivation som vinner denna typen av möten.

Så vad vill jag komma till, revansch så klart vad annars. Laget visar fin form och vi har gjort bra inledande matcher så intentionerna hittills känns finfina. Inför dagens match så saknar vi likt tisdagens match försvararna Paul Kalambayi, Huseyin Biler och Jack Currie. Enligt rykten så skall Barnsley lagt bud Ali Al-Hamadi och Wimbledon skall redan ha sagt nej till två bud. Frågarna är hur tankarna går i klubben. Tidigare klausul ger Wycombe 50% av försäljningen av Al-Hamadi och vid en förlust så skulle detta bli ett kraftig avbräck i året satsning.

I truppen så återfinns båda anfallarna Omar Bugiel och Josh Neufville som under fjolåret representerade just The U´s. Bugiel har växt fram till en publikfavorit med tanke på hans uppoffrande spel och sådant gillar vi skarpt.


Sutton United – AFC Wimbledon
League Two
Arena: Gander Green Lane
Datum: Lördagen den 19:e augusti 2023
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/



COME ON YOU DONS!!!

 

Henrik Persson2023-08-19 11:30:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon