Beskedet: Stanislas missar resten av säsongen

Beskedet: Stanislas missar resten av säsongen

Junior Stanislas tvingades utgå skadad i mötet med Watford. Nu meddelar Eddie Howe att mittfältaren missar resten av säsongen.

Bournemouth hämtade igen underläge två gånger om mot Watford i helgen och knep till slut en poäng på Vicarage Road efter Jermain Defoes sena kvitteringsmål. Men man åkte dock på ett tungt bakslag dessförinnan.

I den första halvlekens slutskede tvingades Junior Stanislas utgå skadad - och på fredagsmorgonen meddelade tränaren Eddie Howe att 28-åringen missar resten av säsongen.

- Han ådrog sig en allvarlig knäskada mot Watford och vi hoppas att han kan vara tillbaka till försäsongen eller när serien startar nästa säsong. Vi vet inte hur det blir än men det är ett stort avbräck för oss, säger Howe till klubbens hemsida.

- Han har genomgått en operation och vi är glada att allt har gått bra.

Stanislas har varit skadedrabbad även tidigare under säsongen och missade ett flertal matcher i höstas med ljumsk- och knäproblem. Men de senaste veckorna har han svarat för en rad fina prestationer och satte det matchavgörande målet mot West Bromwich strax före landslagsuppehållet. Han säkrade tre poäng med en vacker frispark i den 89:e minuten - och målet blev sedermera nominerat till "Månadens mål" i Premier League.

Totalt har det blivit 19 matcher i ligaspelet under säsongen varav 17 från start - och fem mål.

I morgon, lördag, väntar Crystal Palace hemma på Vitality Stadium och förutom Stanislas har Eddie Howe en del andra skadebekymmer i truppen. Adam Smith missar definitivt och Simon Francis är tveksam till spel.

Joel Engström2018-04-06 11:26:00
Author

Fler artiklar om Bournemouth