Birmingham - Plymouth 2-1: Fyra tankar (+ inför cupmatch mot Palace)
Deppiga miner efter slutsignalen (Foto Gill Black / greensonscreen.co.uk)

För andra gången i rad förlorade Plymouth Argyle på övertid - denna gång till och med efter att aviserad övertid hade spelats. Laget spelade dock riktigt bra och det kändes fruktansvärt orättvist att de kom iväg utan poäng från St Andrew's.

Felaktiga domslut, ramträff och speldominans
Domaren John Busby visade sig vara en sådan som ville låta spelet flyta. Eller om man hellre vill, hade glömt sin visselpipa och sina kort hemma.

På grund av skada spelade Birminghams mittfältare Juninho Bacuna i en ovan högerbacksposition och fick uppgift att hålla koll på Bali Mumba. Efter bara tre minuter svarade han för en mycket sen kapning på Mumba och undvek gult kort på något märkligt sätt. Den duellen hade nog sett annorlunda med en varnad back i 87+ minuter.

Sedan efter sju minuter skulle Dan Scarr nicka en lång utspark från Birminghams målvakt och blev knuffad i ryggen bakifrån och föll till marken (1:17 i videon). Verkade vara en tydlig frispark men spelet fortsatte och hemmalaget utnyttjade hålet de hade skapat för att sätta 1-0.

Argyle hade sedan övertag i de flesta statistiken - stort övertag i bollinnehav, fler skott, fler skott på mål, ett par frilägen, en massa hörnor och en klockren ribträff från Morgan Whittaker. De fick in en kvittering efter 60 minuter när Ryan Hardie var först på en retur framför mål. Mot slutet kändes det som om de låg på för segermålet - och på övertid rensades Jordan Houghtons nick på mållinjen. Men sedan i 96:e minuten av 95 kunde nyinlånade Jay Stansfield (som spelade hos lokalrivalen Exeter ifjol) panga in segermålet för hemmalaget med i princip matchens sista spark.

Spark i magen såklart. Förra året vann vi en massa matcher när vi hade spelat dåligt - och nu spelar vi bra och förlorar. Hoppas det inte blir en vana.

Jordan Houghton - ensam defensiv mittfältare och spelfördelare
Argyle har som sagt gått över till att spela en rätt offensiv 4-1-2-3 till skillnad från förra årets 3-2-2-2-1. Med andra ord från två defensiva mittfältare till en. Den där ensamma heter Jordan Houghton och har spelat riktigt bra i säsongsinledningen.

Det är en position som sällan vinner uppmärksamhet - hade man rabblat upp Argyles bästa spelare hade inte Houghton varit först i listan direkt. Men det är en väldigt viktig position båda med och utan boll. Med boll måste man agera bolltrygg spelfördelare och utan boll måste man ständigt läsa spelet och vara på rätt plats.

Morgan Whittaker framstående igen
Whittaker hade en liknande match som förra veckan och producerade återigen en assist, en ramträff och ett gult kort för motståndarna när han kapades. Assisten räknas nog inte officiellt men det var en målvaktsretur efter hans förarbete och skott som Hardie stötte in.

Numera vet motståndarna att han är vänsterfotad och det syntes att Birmingham ville visa honom högersidan hela tiden. Han passade på att träffa ribban med ett skott från "fel" fot.

Ryan Hardie gör mål igen - men det behövs minst en anfallare till
Det är några som har undrat om Hardie skulle klara av steget upp till Championship. Tre mål på fyra matcher säger mig att det ser bra ut på den fronten. Han löper in outtröttligt bakom motståndarnas backlinje och det kommer att skapa chanser. Om han bara kan bli bättre att förvalta frilägena han får (två i denna match) så kommer han att göra många mål.

Men det känns som vi behöver värva in en anfallare till. Unge Ben Waine har inte spelat många minuter i ligan och fick inte ens hoppa in igår - och verkar vara en liknande typ som Hardie. En lite starkare typ som kan spela felvänd och hålla i bollen hade gett oss en annan dimension. Vi hoppas verkligen att Argyle lyckas få in någon innan fönstret stänger under veckan. Det ryktas bli Middlesbroughs Josh Coburn - som gjorde mål mot Argyle på lån i Bristol Rovers ifjol. Vi återkommer såklart.

Kort inför Crystal Palace (Carabao Cup)
På tisdag blir det andra omgången av Carabao Cup och Argyle tar emot PL-laget Crystal Palace hemma på Home Park. Palace har börjat ungefär som Argyle - vinst mot Sheffield United (bottenlag), förlust mot Arsenal (topplag) och oavgjort mot Brentford (mittenlag).

Jag förväntar mig mycket rotation i båda lagen.

Jag kan inte påstå att jag har stor entusiasm för denna tävling, åtminstone inte förrän de senare omgångarna, men det var samma känslor kring Papa John's Trophy ifjol och vi kom ju hela vägen till finalen. Spelarna som inte spelade så mycket i ligan fick en bra chans att hålla igång matchandet. Så jag hoppas såklart att vi kan ta oss vidare och skaffa oss flera sådana tillfällen.