Lagbanner
Old Trafford, 2021-10-02 13:30

Manchester U - Everton
1 - 1

Afobe ställs mot sin förra klubb: ’’Har det rätta självförtroendet’’

Afobe ställs mot sin förra klubb: ’’Har det rätta självförtroendet’’

Han blev Bournemouths dyraste värvning någonsin när han anslöt i januari. När Arsenal gästar Dean Court på söndagen står Benik Afobe inför det första mötet med klubben han tillhörde under femton års tid. ’’Självklart hade jag velat få fler chanser, men det är längesedan nu och jag har gått vidare’’, säger han.

Benik Afobe inledde sin karriär i Arsenal som sexåring och tog sig fram genom klubbens ungdomsakademi. 2011 ersatte han en skadad Jack Wilshere i en träningsmatch mot NY Red Bulls. Skador spolierade dock säsongen som följde och Afobe kom inte seniorlaget närmre än så. De efterföljande åren präglades i stället av utlåningar till klubbar i de lägre divisionerna.

– Jag har varit med om mycket för att bara vara 22. Jag har haft allvarliga skador, varit utlånad till sex olika klubbar och har definitivt lärt mig mycket - både bra och dåliga saker, säger Benik Afobe.

Afobe slog igenom på allvar under lånesejouren i MK Dons hösten 2014 då han gjorde 19 mål på 30 framträdanden. Framfarten gjorde att Wolverhampton fick upp ögonen för den unge anfallaren och köpte loss honom vintern 2015. Afobe valde således att lämna klubben han tillhört i femton år. Målskyttet fortsatte i Wolves och han slutförde säsongen med 13 mål på 21 framträdanden.

I januari 2016 blev Benik Afobe Bournemouths dyraste spelarköp någonsin med en prislapp på omkring nio miljoner pund. Inledningen på sejouren i Bournemouth kan inte sägas vara annat än en succé. I tisdags blev han matchvinnare mot Crystal Palace och gjorde sitt tredje mål på lika många matcher.

På söndagen väntar en betydligt tuffare utmaning. Inte bara för att Bournemouth ställs mot Arsenal, men också för att Afobe ställs mot den klubb han växte upp i.

– Jag håller inget emot Arsenal. Självklart hade jag velat få fler chanser men nu blev det inte så. Det var deras beslut att sälja mig och jag har gått vidare.
– Jag har gjort mål i mina tre senaste matcher och känner inte att jag behöver bevisa något för dem. På söndag har jag ett jobb att utföra i min nya klubb och fokuserar bara på det.

Benik Afobe har med sin kraftfulla spelstil och professionella inställning snabbt blivit en favorit hos fansen på Dean Court. Endast 22 år ung finns fortfarande mycket att utveckla, men redan nu har han visats sig vara en värdefull tillgång i Eddie Howes lag.

– Afobe är en ung spelare med stor potential och han har tiden på sin sida. Sättet han har anpassat sig till denna nivån, hur han hanterade övergången och allt som pågick runt omkring, har varit väldigt tillfredsställande att se, säger Eddie Howe.
– Han har det rätta självförtroendet och temperamentet för att fortsätta ta kliv.

Benik Afobe har säkerligen inget emot att ta nästa kliv redan nu på söndag.

Citat från bournemouthecho.co.uk.

Joel Engström2016-02-06 19:22:00
Author

Fler artiklar om Bournemouth