Lagbanner
Deadline Day: Andrew Surman klar
Surman t v, firar sitt första mål för Norwich 2011.

Deadline Day: Andrew Surman klar

Det har varit sommarens stora följetong, Surmans vara eller icke vara i den rödsvarta tröjan. Men nu, under transferfönstrets sista timmar uppger officiella hemsidan att affären är klar.

Andrew Surman blev snabbt en publikfavorit på Dean Court under sin årslånga lånesejour förra säsongen. Han var en viktig kugge i laget och högst bidragande när klubben nådde sin högsta ligaplacering i historien. 

Trots intensiva rykten om att låneavtalet skulle övergå i en permanent lösning, rann affären ut i sanden. Norwich, varifrån Surman var utlånad, fick en ny tränare i Neil Adams som sade sig vilja satsa på engelsmannen. Efter de inledande omgångarna där Surman endast fått göra två framträdanden (ett i ligan och ett i cupen) och sedan ställts utanför truppen, kan vi konstatera att så inte var fallet. 

Surman kan spela såväl centralt på mittfältet som ute på kanten och har skrivit på för tre säsonger i rödsvart. Sydkusten känner han till väl efter att ha fostrats i Bournemouths grannklubb Southampton, för vilka han också gjorde över 130 matcher åren 2004-2009. Övergångssumman som nämns ligger omkring en halv miljon pund. 

Han har tilldelats tröja nummer 6. 

Bournemouth-redaktionen hälsar Andrew varmt välkommen till klubben. 

Joel Engström2014-09-01 21:30:00
Author

Fler artiklar om Bournemouth