Lagbanner
Bekräftat: Wilshere klar för Bournemouth

Bekräftat: Wilshere klar för Bournemouth

Nu är det klart. Bournemouth lånar Jack Wilshere från Arsenal under resterande del av säsongen. Detta bekräftar klubben på den egna hemsidan. "Ett fantastiskt tillskott", säger klubbdirektören Neill Blake.

Det har varit en av de stora snackisarna under transferfönstrets sista dag. Jack Wilshere ska enligt uppgifter ha haft en uppsjö av klubbar att välja mellan, däribland Roma och Crystal Palace. Valet föll slutligen på Bournemouth efter att övergången offentliggjorts på onsdagskvällen.

Strax efter klockan 21 cirkulerade bilder på Jack Wilshere och Eddie Howe utanför träningsanläggningen poserandes med en matchtröja. Det dröjde sedan en och en halv timme innan affären bekräftades på klubbens hemsida.

– Jack är ett fantastiskt tillskott till klubben. Det är en spelare som inte behöver någon närmare presentation och en som våra fans lär bli uppspelta över att få se i en Bournemouth-tröja, säger klubbdirektören Neill Blake till hemsidan.

Den 24-årige mittfältaren har fått de senaste säsongerna spolierade av skador och förra året begränsades speltiden till tre ligamatcher varav en från start i Arsenal. Han var en del av den engelska landslagstruppen vid sommarens EM-slutspel och startade mot Slovakien samt hoppade in mot Ryssland och Island.

De senaste säsongernas facit till trots är det en sensationell värvning för Bournemouth. Wilshere förstärker en redan högst slagkraftig lagdel och det blir intressant att se hur Eddie Howe formerar mittfältet framöver.

– Han kommer att tillföra en hel del erfarenhet från spel internationellt och i Premier League. Därför är vi väldigt nöjda över att kunna välkomna en spelare av hans kaliber till klubben, säger Blake.

Joel Engström2016-08-31 22:38:00
Author

Fler artiklar om Bournemouth