-
-

Delad pott i sydkustderbyt
Matt Ritchie, i mitten, gjorde comeback från start och blev utsedd till matchens lirare.

Det vankades derby på lördagen när Bournemouth tog emot Brighton. Den tråkiga sviten av matcher utan seger förlängdes, ändå visade laget upp en vilja och kämpaglöd som bådar gott inför kommande drabbningar.

Novembersolen lyste upp ett nästintill fullsatt Goldsands Stadium. Publiken fick se sitt Bournemouth spela oavgjort mot rivalen Brighton, i en match som inleddes aningen trevande. Första riktiga chansen kom efter knappt 25 minuters spel. Det var gästernas Calderon som fick läget men spanjorens skott letade sig ett par meter över ribban. Annars var det Bournemouth som styrde matchen och hade mest boll, dock utan att skapa något konkret. Även passningsspelet, hos båda lagen, lämnade en del övrigt att önska.

Matt Ritchie startade på högerkanten, efter drygt fyra månaders skadefrånvaro, och blev som förutspått den injektion laget behövde. Plötsligt var det rejäl fart längs kanterna och den unge engelsmannen låg bakom det mesta i uppspelsfasen hos hemmalaget. I vad som var hans första start för säsongen, gjorde han också sitt första mål efter 29 minuter. Frispark tilldömdes ett par meter utanför straffområdet och en resolut Ritchie dundrade in 1-0. Pressen fortsatte och i Brightons iver att kvittera öppnades det stora ytor bakåt, vilket Bournemouth försökte utnyttja. Närmast kom nämnde Ritchie när han kastade sig fram på Ryan Frasers inlägg och sånär fick in bollen. Men gästernas målvakt Kuszczak svarade för en bra reflexräddning och resultatet stod sig till halvtid.

I upptakten av andra halvlek fick Brett Pitman, läckert framspelad av Ritchie, ett gyllene läge att öka på hemmalagets ledning när han kom fri med målvakten, men avslutet var tamt och täcktes ut till en resultatlös hörna. I anfallet efter ordnade Ashley Barnes kvitteringen helt på egen hand. Han vände om snyggt i straffområdet och fick en fantastisk träff som for in i bortre krysset, helt otagbart för Lee Camp. Målet kom efter 54 minuters spel, från ingenstans egentligen då Brightons spel inte imponerat på någon denna lördagseftermiddag.

Målet innebar som sagt 1-1 och den dryga halvtimmen som återstod blev en ganska sömnig historia. De bägge lagen skapade ett par halvdana chanser vardera men resultatet stod sig tiden ut och innebar att Bournemouth nu spelat sex raka matcher utan seger. Man tappade också ett par placeringar i tabellen, från plats 15 till 17. Närmast väntar en tuff bortamatch mot topplaget QPR.

Dagens +
- Matt Ritchie svarade för en riktigt bra insats i sin comeback. Han hade en enorm energi och låg bakom i stort sett allt Bournemouth skapade. Otroligt nog orkade han 90 minuter, och visade inte några som helst tecken på trötthet!