Lagbanner
Bournemouth - Chelsea 1-4 (1-2)

Bournemouth - Chelsea 1-4 (1-2)

Bournemouth fick se sig besegrade mot Chelsea trots en väl genomförd första halvlek. Det tuffa spelschemat tog åter ut sin rätt på laget när slutsiffrorna skrevs till 1-4. ”Skärpan framför mål avgjorde”, säger tränaren Eddie Howe till BBC.

Spelschemat de senaste veckorna har varit av den tuffare sorten med matcher mot nästintill idel topplag.

På lördagen stod Chelsea för motståndet i hemmareturen, men det blev ingen repris på den minnesvärda segern på Stamford Bridge i december.

Gästerna tog ledningen tidigt genom Pedro, som öppnade målskyttet redan i den femte minuten. Eden Hazard ökade på efter dryga halvtimmen spelad men Bournemouth svarade snabbt och reducerade minuterna senare. Kaptenen Tommy Elphick satte pannan till på ett inlägg från höger och gjorde därmed sitt första mål i Premier League.

– Jag är väldigt nöjd med den första halvleken. Vi var i underläge i paus, vilket självklart inte var en del av planen men sett till prestationen tycker jag att vi orsakade en hel del problem för dem, säger Eddie Howe till BBC.

Den andra halvleken bjöd på ytterligare två Chelseamål, först genom Willian och därefter Hazard som fastställde slutresultatet 1-4 på tillägstid. Bournemouth kämpade väl men räckte inte riktigt till.

– Vi hade flera möjligheter i början av den andra halvleken, Junior [Stanislas] sköt strax utanför och det handlade om små marginaler. Men överlag hade vi inte tillräcklig kvalité med bollen och det betydde att de kunde kontra på oss när de ville i princip, säger Howe.

– Skärpan framför mål var en av skillnaderna mellan lagen. Jag tyckte att vi skapade precis lika bra chanser som dem.

Kontraktet är ännu inte helt säkrat och Bournemouth står inför kluriga uppgifter i de tre återstående omgångarna. Men Howe håller sig positiv.

– Det fina med de sista matcherna, som är väldigt tuffa på pappret, är att vi lär oss hela tiden. Vi jobbar fortfarande med att bottna ordentligt på denna nivån, lektionerna har varit hårda men förhoppningsvis kommer vi ut som ett bättre lag efteråt.

Joel Engström2016-04-23 20:56:00
Author

Fler artiklar om Bournemouth