Bournemouth föll mot City efter sent avgörande

Bournemouth såg ut att ta sin första poäng i årets ligaspel. Men Charlie Daniels drömmål till trots blev det förlust mot Manchester City efter ett sent avgörande.

Eddie Howe och hans Bournemouth kom till spel med ett något stukat självförtroende efter noll gjorda mål och idel förluster på de två inledande ligamatcherna. De ställdes mot tuffast tänkbara motstånd i form av Manchester City hemma på Vitality Stadium - och var oerhört nära att knipa årets första poäng.

Utdelningen kom redan i den 13:e minuten. Charlie Daniels fick till en riktig praktträff på halvvolley och sköt 1-0 via ribban, otagbart för gästernas målvakt Ederson. Jermain Defoe, som gjorde sin första ligamatch från start för säsongen, var ytterst nära att öka på ledningen kort senare med ett vältajmat avslut på Surmans inlägg. Den gången stod dock Citys brasilianske målvakt i vägen.

Manchester City växte in i matchen och tog över ju längre det led. Kvitteringen kom efter drygt 20 minuters spel sedan David Silva läckert serverat Gabriel Jesus som lyckades peta bollen förbi en annars storspelande Asmir Begovic.

Den andra halvleken fortsatte i samma anda som den första och gästerna tryckte på rejält i jakt på ett ledningsmål. Begovic stod för ett flertal kvalificerade räddningar och höll Bournemouth kvar i matchen. Närmast framåt var Joshua King med ett avslut i stolpen.

Så, i den 97:e minuten kom avgörandet och Bournemouth, som gjort sig förtjänta av en poäng, gick än en gång lottlösa av planen mot Manchester City. Raheem Sterling fastställde slutresultatet till 1-2 med ett skott som olyckligt styrdes in via Andrew Surman.

Startelvor

Bournemouth: Asmir Begovic - Adam Smith, Steve Cook, Nathan Ake, Tyrone Mings, Charlie Daniels - Dan Gosling, Andrew Surman, Harry Arter - Jermain Defoe, Joshua King.

Manchester City: Ederson - Danilo, Vincent Kompany, Nicolas Otamendi, Benjamin Mendy - Kevin De Bruyne, Fernandinho, David Silva - Bernardo Silva, Gabriel Jesus, Raheem Sterling.