-

Bournemouth - Huddersfield 2-1: Rantie matchvinnare
Segern med 2-1 innebar tre viktiga poäng för Bournemouth.

Kraftigt oväder och en närmast obrukbar plan inbjöd inte till något skönspel på Goldsands Stadium denna tisdagskväll. Bournemouth lyckades dock ta tre tunga poäng efter ett matchavgörande signerat Tokelo Rantie.

Drygt 7000 personer tog sig till Goldsands för att bevittna matchen mellan Bournemouth och Huddersfield. Howe valde att ställa upp med samma manskap som i matchen mot Liverpool, med den enda ändringen att Josh McQuoid tog plats på bänken istället för Ryan Fraser

Det var på sätt och vis en match som tog sin riktiga början i andra halvlek, då den första varit ovanligt intetsägande. Bournemouth tilldömdes en straff i den 55:e minuten efter att Marc Pugh rivits ner av  gästernas Tom Smith. Lewis Grabban stegade fram och förvaltade straffsparken på bästa möjliga vis. 1-0. Målet var Grabbans tolfte i ligan denna säsong.

Ledningen blev dessvärre inte långvarig då Callum Woods rann igenom straffområdet efter ett läckert väggspel och avslutade själv, otagbart för Lee Camp

Med drygt 20 minuter kvar av matchen byttes Rantie in istället för Surman och såg till att ge sitt lag ledningen igen, bara tre minuter senare. Efter ett fint förarbete av O’Kane gjorde Tiki inget misstag när han kom fri med målvakten. Bollen gick in via stolpen och innebar sydafrikanens andra mål för säsongen, det första inför hemmapubliken.

Huddersfields Danny Ward kunde sedan ha fått sista ordet i matchen men missbedömde bollen helt och skottet for långt utanför. Bournemouth avgick därför med segern, 2-1, och klättrade med det till 14:e plats i tabellen.