Lagbanner
Bournemouth vann The Championship

Bournemouth vann The Championship

Rent praktiskt har det varit klart sedan i måndags. Rent matematiskt sedan igår. Efter 3-0-segern över Charlton är det nu definitivt - Bournemouth tar steget upp i Premier League till hösten.

– Det är en fantastisk känsla och en belöning till samtliga spelare för deras insatser under säsongen, sade Eddie Howe efteråt.

Det började bra på The Valley och inom loppet av tolv minuter ledde Bournemouth med två måls marginal. Detta tack vare mål av Matt Ritchie och Harry Arter. Den förstnämnde punkterade sedan matchen i den 85:e minuten med sitt andra mål för dagen och det femtonde för säsongen.

Efter att Watford sent tappat ledningen hemma mot Sheffield Wednesday stod det klart att man dessutom kammat hem titeln i The Championship.

– Jag tycker att vi förtjänar titeln. Det har varit en tuff situation med alla lag som jagat oss, men spelarna har varit oerhört fokuserade hela tiden.

Med Eddie Howe vid rodret har klubben nu avancerat genom ligasystemet och till hösten spelar man i Premier League för första gången i klubbens historia. Och många av de nuvarande spelarna lär följa med på tåget.

– Jag tror inte vi gynnas av att göra alldeles för stora förändringar. När vi tog steget från League One till The Championship var det med i stort sett samma trupp.

– Det kommer så klart bli en del nyförvärv samtidigt som några spelare får lämna. Men vi kommer att behålla stommen i laget.

Det talas på många håll om det stora ekonomiska värdet av detta avancemang. Bournemouth sägs initialt erhålla den astronomiska summan av 70 miljoner pund tack vare ligans tv-avtal. Skulle det om ett år bli aktuellt med nedflyttning finns en fallskärm inbakad som genererar ytterligare 60 miljoner.

Men ordföranden Jeff Mostyn tror på klubben.

– Med vårt sätt att spela fotboll kommer vi absolut tillföra något till Premier League. Vi går upp tillsammans med Watford som vi tog fyra poäng av denna säsong, förra året slog vi QPR och förtjänade fler poäng i matcherna mot Burnley.
– Vi har precis lika stor chans att hänga kvar som de andra lagen som tagit steget upp de senaste åren, sade han.

källa för intervjuer: afcb.co.uk & bbc.com/sport

Joel Engström2015-05-03 21:56:00
Author

Fler artiklar om Bournemouth