2021-05-09 13:00

Sunderland - Northampton
1 - 1

Övertygande seger mot Boro

Seger med god marginal och tillbaka i serieledning. Stämningen var god på läktaren och de knappt 11 000 supportrarna fick se Harry Arter göra ännu ett drömmål.

Det var upplagt för en intressant match när tabelltvåan Middlesbrough kom på besök idag. Det talades om matchen som en av de tuffaste hittills. Gästernas fina form och faktumet att de släppt in minst mål i ligan, gav tyngd till den teorin.

Men väl på planen var situationen en helt annan. Bournemouth dominerade från avspark till slutsignal och Artur Boruc hade en lugn dag på jobbet. Middlesbrough hade nämligen inte ett enda skott på mål. Efter tolv minuters spel revs Callum Wilson ner i straffområdet och domaren pekade direkt på straffpunkten. Yann Kermorgant stegade fram och slog bollen säkert till vänster.

I den andra halvleken fick hemmalaget en smakstart då Harry Arter klippte till en bit utanför straffområdet. Ännu ett vackert mål av 25-åringen som tidigare i veckan blev uttagen i det irländska landslaget. Bournemouth spelade smart och tilläts rulla runt bollen relativt ostört. Gästerna hade en boll inne efter timmen spelad, men målet bedömdes vara offside.

Brett Pitman fastställde slutresultatet 3-0 med 15 minuter kvar av fulltid, även det på straff. Det var hans sjätte mål på fyra matcher.

Via segern, den fjärde på fem matcher, tog Bournemouth steget upp i serieledning. Detta sedan toppkonkurrenten Watford kammade noll i sin match. Härnäst väntar landslagsuppehåll och därefter, på långfredagen, står Ipswich för motståndet på bortaplan.