Bournemouth segrade med 11-0
Yann Kermorgant fyramålsskytt.

På lördagseftermiddagen gästade Bournemouth grannklubben Dorchester Town för den årliga träningsmatchen. Det slutade tvåsiffrigt och Yann Kermorgant var högst involverad med fyra fullträffar.

Försäsongen kickade igång på allvar med den oavgjorda matchen mot Köpenhamn (2-2) för en dryg vecka sedan. Detta följdes upp av en 4-0 seger mot Eastleigh i tisdags. Dagens match blev desto mer målrik då Dorchester Town, till vardags i sjundedivisionen, slogs tillbaka med hela 11-0.

913 åskådare såg på när Harry Arter satte tonen nästan direkt vid avspark. Redan efter 76 sekunder dunkade irländaren in ledningsmålet och innan tjugo minuter hade spelats stod det 3-0 på resultattavlan, efter mål av Matt Ritchie och Yann Kermorgant.

I inledningen av andra halvlek skruvade Kermorgant in sitt fjärde mål för dagen med en läcker frispark. Det var gästernas nionde mål totalt och kom i den 49:e minuten.

Eddie Howe gjorde sin vana trogen i dessa sammanhang ett flertal byten under matchens gång. Efter timmen spelad genomfördes en rockad och sju nya spelare äntrade planen, däribland nyförvärven Stanislas och Wilson.

Ungdomsspelaren Ben Whitfield, född 1996, punkterade sedan matchen med två minuter kvar att spela när hemmalagets målvakt Shane Murphy än en gång överlistades.

Nästa träningsmatch spelas på fredag 25 juli då Southampton gästar Dean Court. Avspark 19.45, lokal tid.