-
-

Stark poäng bärgades mot serieledarna
Eddie Howe var tillbaka på Turf Moor, och fick med sig en poäng.

Inför matchen var det inte mycket som talade till fördel för Bournemouth. Man kom till spel med två raka förluster, senast mot Bolton på hemmaplan. Detta mot ligans för tillfället bästa lag, som vunnit åtta av sina nio senaste matcher. Men gästerna stod upp bra, och ledde länge matchen innan Burnley kvitterade med knappt tio minuter kvar.

Det var inte bara en match mellan nykomlingen och serieledaren denna lördag. Det var också återkomsten till Turf Moor, för Eddie Howe. Han spenderade drygt 18 månader som manager för Burnley innan han i oktober 2012 vände hemåt till Bournemouth igen.

Howe gjorde tre ändringar i startelvan inför denna match. Elliot Ward var tillbaka i backlinjen efter sin avstängning. Eunan O'Kane tog plats på innermittfältet istället för MacDonald och Brett Pitman ersatte skadade Ryan Fraser

Inledningsvis var Bournemouth det bättre laget. Rantie fick en bra möjlighet men sköt högt över innan Pitmans distansskott styrdes via en försvarare och ändrade riktning, vilket tvingade Heaton att tippa bollen över ribban. Efterhand som båda lagen kom in i matchen visade också Burnley varför de för tillfället huserar i tabellens topp. Man hade ett par bra möjligheter, varav en räddades på mållinjen av Steve Cook. Hemmalaget fortsatte sedan att pressa högt, men 0-0 stod sig i halvtid.

Andra halvlek var bara fem minuter gammal när Rantie fick en fantastisk träff ungefär tio meter utanför straffområdet. Bollen seglade in bakom en chanslös Tom Heaton och ledningen var ett faktum. Det var sydafrikanens första mål för klubben, och lättad sprang han bort för att fira med de tillresta fansen.

Burnley tog sedan över matchen alltmer och jagade febrilt efter en kvittering. Den för dagen storspelande Lee Camp överlistades till slut, i den 84:e minuten, då före detta Cherries-spelaren Danny Ings nickade in 1-1, vilket också blev slutresultatet.

Howe var efter matchen något besviken över att ha tappat ledningen så pass sent, men trots det nöjd med lagets insats. På frågan vad han tyckte om Ranties mål svarade han:

"Det var värt att vänta på, ett fantastiskt mål. Jag vet att folk tvivlat på honom när målen uteblivit, men han är en viktig spelare för oss och blir bara bättre för varje match."

Bournemouth: Camp, Francis, Ward, Cook, Daniels, Grabban, Arter, O'Kane (MacDonald 86), Pugh (Hughes 88), Pitman, Rantie (Thomas 84).

Ej använda avbytare: Jalal, Elphick, Surman, Harte.

källa för intervjun: afcb.co.uk