Lagbanner
Eddie Howe: ”Vi kollar på fler spelare”

Eddie Howe: ”Vi kollar på fler spelare”

Bournemouth står inför en utmaning av den tuffare typen i söndagens ligapremiär mot Manchester United. Eddie Howe talade om hotet från en viss svensk anfallsstjärna, om värvningarna som gjorts och underströk att han hoppas kunna plocka in ytterligare ett par spelare innan fönstret stänger.

På fredagsförmiddagen höll Eddie Howe sin första presskonferens inför den kommande säsongen. Frågorna handlade mycket om den egna målsättningen för året och givetvis om den tuffa premiärmatchen som står för dörren.

– Det blir en härlig start på säsongen av flera anledningar, dels för att Manchester United kommer till Bournemouth och dels för att José Mourinho gör sin första match som tränare. Det är en fantastisk match för oss och jag vet att klubben verkligen inte tar dessa matcher för givet, säger Eddie Howe.

Det är svårt att tala om Manchester United den här säsongen utan att ta upp Zlatan Ibrahimovic. Han är utan tvekan en av de mest profilstarka värvningar som gjorts denna sommar och Howe fick frågan om hur man ska hantera honom på söndag, utan att avslöja allt för mycket.

– Det var en bra fråga. Nu är det inte jag som tar som tar ut deras lag men jag förutsätter att han kommer spela. Det är en stor spelare och det blir fantastiskt att se honom i Premier League. Men vi får akta oss för att se upp till honom och i stället fokusera på att göra allt för att stoppa honom, säger Howe och fortsätter:

– I United utgör alla spelare ett stort hot, även ytterbackarna Valencia och Shaw. Vi är väl medvetna om den uppgift vi står inför och förhoppningvis kommer vi upp i nivå.

Howe reflekterade över de egna värvningarna som gjorts under sommaren och berömde samtliga nyförvärv för deras inställning och prestationer under försäsongen.

– Det är inte lätt att komma hit som ny spelare eftersom vi ställer väldigt höga krav och håller en hög standard. Men de har alla visat upp en bra attityd. De är beredda att jobba hårt för att utvecklas och för att anpassa sig till den kultur som finns här.

Sex nyförvärv har anslutit till truppen, huvudsakligen offensiva spelare. Röster har höjts om att det behövs ytterligare förstärkningar i försvaret, särskilt på mittbackspositionen sedan både Tommy Elphick och Sylvain Distin lämnat laget. Det återstår alltjämt knappt tre veckor av transferfönstret och nog kan det komma göras fler affärer på sydkusten.

– Vi kollar på fler spelare och känner oss inte klara på marknaden. Med det sagt är det inte så att vi definitivt kommer göra fler värvningar, men vi hoppas kunna addera minst en, kanske två, spelare till truppen, säger Howe.

Joel Engström2016-08-12 14:14:55
Author

Fler artiklar om Bournemouth