Stark vårsäsong - nu ska Bournemouth bryta trenden mot Watford

Bournemouth har svarat för en stark vårsäsong. Efter vändningen senast väntar nu Watford - som varit ett bogey team för Eddie Howe i Premier League.

Det blev en dramatisk avslutning hemma mot tabelljumbon West Bromwich senast. Jay Rodriguez gav gästerna ledningen i upptakten av den andra halvleken - men Bournemouth visade styrka och vände på steken.

Jordon Ibe sköt 1-1 när han bröt in från vänsterkanten i den 77:e minuten och tolv minuter senare fällde Junior Stanislas vassa högerfot avgörandet. Han hade fått ett par chanser att ställa in siktet tidigare under matchen och nu satt frisparken perfekt till höger om WBA-målvakten Ben Foster.

De tre poängen innebär att Bournemouth plockat 16 pinnar på de tio inledande matcherna under 2018 - sju fler än under motsvarande period i fjol. 2-1-segern mot Arsenal sticker förstås ut - liksom den osannolika 3-0-krossen mot Chelsea på Stamford Bridge i slutet av januari.

Under landslagsuppehållet har truppen laddat batterierna med ett träningsläger i Dubai - och under lördagen väntar Watford på bortaplan. Bournemouth har onekligen haft det tufft mot ”The Hornets” sedan avancemanget till Premier League - hittills har det blivit fyra kryss och en förlust på fem möten.

Nu siktar man förstås på att vända trenden.