Lagbanner

En liten uppdatering: Football is coming?

Surr från syd

Det har väl inte undgått någon att Premier League planerar att återuppta säsongen den 17e juni, och det ger en cocktail av blandade känslor. Flertalet spelare i ligan har varit kritiska till att ligan återupptas, mest uppmärksammat kanske är Watfords lagkapten Troy Deeney som till råga på allt fått rena dödshot riktat mot sig och sin familj. Att årets upplaga av Premier League hänger på en skör tråd är väl knappast en underdrift.
Burväktaren Aaron Ramsdale testades positivt för Covid-19 under maj, men har tillfrisknat och är tillbaka i laget. Den sympatiske Stoke-on-Trent sonen sattes i självisolering men är alltså nu friskförklarad.

Ryan Fraser som sagt att han vill avvakta att prata nytt kontrakt då hans avtal går ut i sommar. Trots en ganska så medioker säsong (likt resten av många andra i laget om sanningen ska fram) så har han ögonen på sig från andra klubbar. Hetast? West Hams manager David Moyes som utryckt en beundran över den vindsnabbe yttern. David Moyes har önskat fler brittiska spelare till sin trupp nästa säsong. Turkiska Galatasaray är dock senast i raden av beundrare.  
Bournemouth å sin sida har lagt fram ett kontraktsförslag till Fraser och hans agent, återstår att se om vad han och hans rådgivare anser vara det bästa för honom.

Jordan Ibe är fri att lämna klubben i sommar då hans kontrakt går ut. Eddie Howe bekräftade att rekordköpet från Liverpool inte kommer att erbjudas ett nytt kontrakt och att Ibe inte längre tränar med laget har inte heller gjort det sen en tid tillbaka. Skotska mästarlaget Celtic har tidigare visat intresse för honom.
Just Liverpool håller på och utvärderar Harry Wilson. Att den unge walesaren skulle få det fantastiskt svårt att ta en ordinarie tröja i The Reds med Mo Salah, Sadio Mane och Xherdan Shaqiri före sig råder det väl ingen tvekan om. Liverpool sägs värdera Wilson någonstans mellan 25-30 miljoner pund. Samtidigt sägs Shaqiri dra till sig intresse från snart monsterrika (?) Newcastle United. För alla som älskar att läsa om rykten så kommer gissningsvis den här sommaren inte göra er besvikna. 

Robbie Brady & Jeff Hendrick sitter båda två på utgående kontrakt med Burnley.
Robbie Brady har haft svårt att ta en plats i Clarets ända sen han kom ifrån Norwich i januarifönstret 2017, och har tidigare ryktats till Bournemouth.
Jeff Hendrick köptes loss från Derby till Burnley under sommaren 2016 och får ses som en startspelare då han endast missat 5 matcher i år. En offensiv kraft som kan spela på ett centralt mittfält och även strax bakom anfallare.
Bournemouth och ytterligare 5 Premier League klubbar ska ha följt dessa två herrar under lång tid.  
Andrew Surman och den utlånade Harry Arter förväntas att lämna i sommar och då ser framförallt Jeff Hendrick ut att vara ett billigt och bra alternativ.

Kristian2020-06-03 10:27:00
Author

Fler artiklar om Bournemouth