Lagbanner
Francis inför Watford: ”Det blir en jämn match”

Francis inför Watford: ”Det blir en jämn match”

Bournemouth gästar Watford under lördagen där viktiga poäng står på spel. Efter den oavgjorda matchen i höstas ser lagkaptenen Simon Francis fram emot returen. ’’Det är alltid en bra värdemätare att möta de andra nykomlingarna och jag tror det blir jämnt i dag’’, säger han.

Senast det begav sig, på Dean Court i oktober i fjol, skrevs slutsiffrorna till 1-1 efter att ett par individuella misstag fällt avgörandet.

Glenn Murray gav Bournemouth ledningen efter halvtimmen spelad och hann även med att missa en straff under slutminuterna. Däremellan stod Artur Boruc för en tavla av den grövre sorten när han fumlade med bollen i eget straffområde. Odion Ighalo höll sig påpassligt framme och kvitterade strax före halvtid.

– Jag tycker att vi var det bättre laget här hemma. Jag kan inte minnas att de hade särskilt många klara målchanser och vi dominerade från start till slut och borde ha vunnit, säger Simon Francis som agerat lagkapten under stora delar av säsongen i Elphicks frånvaro.

– Men all credit till Watford. De har gjort det riktigt bra i år, framförallt deras två frontmän.

Francis syftar naturligtvis på Watfords fruktade anfallsduo Odion Ighalo och Troy Deeney som tillsammans svarat för 22 ligamål denna säsong - vilket är hela 75 procent av lagets totala målproduktion.

Bournemouth kommer till spel med tre raka förluster i bagaget. Senast fick man se sig utslagna ur FA-Cupen efter 0-2 hemma mot Everton. Dessförinnan föll laget mot såväl Arsenal och Stoke.

Men bortaformen går inte att klaga på med endast en förlust på de sju senaste omgångarna. Den minnesvärda segern mot Chelsea finns fortfarande i färskt minne liksom den starka upphämtningen mot Crystal Palace där underläge vändes till seger, 2-1.

Vad gäller skadeläget för Bournemouths del är Tyrone Mings, Callum Wilson och Max Gradel fortsatt borta. Den sistnämnde är tillbaka i träning men är ett par veckor ifrån att vara spelklar. Vidare är också Lewis Grabban ett frågetecken inför lördagen.

– Läget är oförändrat från senaste matchen med undantag för Grabban som har haft ljumskproblem, kommenterar Bournemouths tränare Eddie Howe.

Förra säsongen knep Bournemouth titeln i The Championship - en poäng före just Watford - efter en dramatisk slutomgång.

Lördagens ligamöte blir det hundrade lagen emellan och facit hittills är 35 segrar vardera.

Källor: Bournemouthecho, afcb.co.uk.

Joel Engström2016-02-27 14:03:00
Author

Fler artiklar om Bournemouth