Lagbanner
2016-09-17 16:00

Manchester C - Bournemouth
4 - 0

Inför City borta: ”En fantastisk utmaning”
Wilson var tillbaka i målprotokollet senast.

Inför City borta: ”En fantastisk utmaning”

En av säsongens tuffaste uppgifter väntar på lördagen. Eddie Howe medger att det krävs en topprestation för att få med sig ett resultat från mötet med Manchester City.

Bournemouth reser till Manchester och ställs där mot nye tränaren Pep Guardiola vars lag inlett strålande. City har vunnit samtliga fyra matcher hittills och toppar tabellen.

– Jag ser dem som potentiella mästare. De har en manager som, enligt min åsikt, är en av de bästa och de har inlett säsongen otroligt bra, säger Eddie Howe till klubbens hemsida.

Efter att Howe talat gott om Guardiolas fina start på sejouren i England, pratade han även om Bournemouths chanser. Om allt klaffar så har de en chans att rubba serieledaren, menar han.

– Det är en fantastisk utmaning vi har framför oss. Vi kommer dit med säsongens första seger i färskt minne. Men det blir en tuff match och vi lär behöva vara på topp samtidigt som de kanske behöver ha en något sämre dag. Om de två sakerna klaffar så har vi en chans.

Bournemouth knep säsongens första seger i Premier League förra helgen när West Brom var på besök. De tre poängen hamnade dock lite i skymundan och rubrikerna gick i stället till Callum Wilson. Anfallaren var tillbaka i målprotokollet nära på ett år efter den tuffa knäskadan och klackade in matchens enda mål tio minuter från slutet.

– Det betydde allt för mig. Det var nästan ett år sedan sist jag gjorde mål och nu kan jag på allvar lägga skadan bakom mig. Det har varit en lång väg tillbaka och alla som varit i den situationen vet hur tufft det är. Jag är bara glad att laget tog tre poäng, sa anfallaren då.

Mycket talar för att Howe ställer upp med samma startelva som mot West Brom. Möjligtvis tar Max Gradel steget in på vänsterkanten och ersätter Junior Stanislas. Det enda skadeavbräcket är Marc Pugh (hamstring).

Trolig XI: Boruc; Smith, Francis, Cook, Daniels; Ibe, Arter, Surman, Gradel; King, Wilson.

Joel Engström2016-09-17 11:00:28
Author

Fler artiklar om Bournemouth