Lagbanner
Howe övertygade Wilshere: ”Vi hade ett bra snack”

Howe övertygade Wilshere: ”Vi hade ett bra snack”

Bournemouth vann dragkampen och presenterade sensationellt nog Jack Wilshere som nyförvärv på onsdagen. Den 24-årige mittfältaren lånas in under resterande del av säsongen. ”Vi hade ett bra snack och är nöjda över att han valde oss”, säger tränaren Eddie Howe.

Turerna kring Jack Wilshere var en av de stora snackisarna under transferfönstrets sista dag. Sent på onsdagskvällen presenterades den 24-årige mittfältaren, tidigare ansedd som en av engelsk fotbolls största talanger, av Bournemouth.

– Jack står naturligtvis ut från de spelare vi har signerat förut. Det är en bra deal som kan bli nyttig för både oss och Arsenal, säger Howe till klubbens hemsida.

Flera klubbar hade anmält sitt intresse för mittfältaren, däribland Roma och Crystal Palace. Eddie Howe sägs ha träffat Wilshere i London redan under tisdagen och lyckades då övertyga honom om att Bournemouth var det rätta valet.

– Vi träffades och hade ett bra fotbollssnack. Vi pratade om klubben och om Bournemouth som stad. Självklart är vi väldigt nöjda över att han valde oss och jag tror han kommer göra det bra här.

Jack Wilshere har dragits med flera tuffa skador de senaste säsongerna och karriären har inte flutit på som många förutspått. Senaste gången han spelade 90 minuter i Premier League var i september 2014 och under förra säsongen blev det endast tre matcher för Arsenal. Trots detta blev Jack Wilshere uttagen i Roy Hodgsons EM-trupp och fanns med från start mot Slovakien.

LÄS MER: Jack Wilshere presenterad av Bournemouth

Förutom ett 30-tal landskamper för England har han även två segrar i FA-cupen på meritlistan. Den något ovissa statusen till trots är Wilshere en av de största rekryteringarna Bournemouth någonsin gjort.

– Han kan bidra med en hel del och kanske addera det lilla extra till maskineriet, säger Howe till hemsidan.

Bournemouth ställs mot West Bromwich när ligan återupptas efter landslagsuppehållet. Om det blir debut för Wilshere då återstår att se.

– Vi har inte satt upp något särskilt datum för när han ska spela sin första match, men förhoppningvis blir det så snart som möjligt. Vi får se hur det ser ut på träningarna, säger Howe.

Joel Engström2016-09-01 15:55:00
Author

Fler artiklar om Bournemouth