Lagbanner
Jordon Ibe: ”Främst spelstilen som lockade”

Jordon Ibe: ”Främst spelstilen som lockade”

Rekordförvärvet Jordon Ibe har anlänt till Chicago, där truppen befinner sig på träningsläger. Nu berättar han i sin första intervju med klubben om varför han valde Bournemouth. ”Det var främst spelstilen som lockade”, säger han.

Sent i går kväll offentliggjordes affären det ryktats intensivt om den senaste tiden. Jordon Ibe är klar för Bournemouth och har skrivit på ett fyraårskontrakt.

– Det känns väldigt spännande. Jag gillar tränarens filosofi och det finns många unga och duktiga spelare här redan så det ska bli kul att komma igång, säger Ibe till Cherriesplayer.

Det var i förra veckan som medierna snappade upp att Liverpool accepterat ett bud från Bournemouth. Därefter har det gått fort. 20-åringen läkarundersöktes på engelsk mark under tisdagen och har redan anslutit till övriga truppen på träningslägret i Chicago.

– De senaste dagarna har varit kaotiska. Jag flög ner till London för läkarundersökningen och sedan åkte jag direkt ut till Heathrow igen för att flyga hit. Visst är jag lite trött nu, men allt har gått bra.

Jordon Ibe är född och uppvuxen i södra London och tog sina första fotbollssteg i Charltons akademi. Ganska kort därefter flyttade han några mil norrut för att spela med Wycombe Wanderers ungdomslag. Debuten kom som 15-åring i cupsegern över Colchester 2011, sedermera blev han den yngsta spelaren någonsin att representera klubben i ligaspelet.

Tio matcher och ett mål senare skrev på för Liverpool.

– Jag var fem säsonger i Liverpool och trivdes riktigt bra. Jag har Frank McParland och Alex Ingletorpe att tacka för mycket, de hjälpte mig i min utveckling ända från U16 till seniortruppen, berättar Ibe.

Pojkdrömmen förverkligades 2013 när han fick debutera i Premier League. Ibe fick chansen från start i säsongsavslutningen hemma mot QPR och assisterade Philippe Coutinho till matchens enda mål. Året därpå försvann han ut på lån hos Birmingham och därefter Derby.

När Raheem Sterling lämnade klubben förra sommaren var det många som hoppades att unge Ibe skulle fylla dennes skor. Men han lyckades inte övertyga Jürgen Klopp om att han var en man för startelvan. Det blev alltjämt 41 matcher den gångna säsongen, dock merparten som inhoppare.

Bournemouth seglade upp som ett alternativ och Jordon Ibe såg det direkt som en intressant möjlighet. Han berättar också om sin beundran för den förre tränarens filosofi.

– Bournemouth är en fin klubb och de spelar samma typ av fotboll som Brendan Rodgers gjorde under sin tid i Liverpool. Jag gillar den spelstilen och såg detta som en fantastisk möjlighet att ta nästa steg i min karriär och utvecklas som spelare.

– Det var spelstilen som lockade mest och jag tog till mig av det Eddie Howe sa direkt.

Ibe får nu chansen att bekanta sig med truppen under de resterande dagarna av träningslägret i Chicago. Redan på onsdag kan han få debutera när Bournemouth ställs mot Minnesota i en träningsmatch.

– Det blir spännande, jag har väntat på det ett tag nu. Jag hoppas kunna göra en bra insats och se till att vi får med oss en vinst tillbaka till Bournemouth.

Den gångna säsongen var en enda stor framgångssaga för Bournemouth då man gick emot i princip samtliga förhandstips och höll sig kvar i Premier League. Ibe ser positivt på vad klubben kan uträtta även framöver.

– Det finns stora möjligheter. Leicester var i en liknande position för två säsonger sedan och vann förra året. Även om vi inte vinner ligan hoppas jag att vi kan klättra högre upp i tabellen och även slå några av storklubbarna.

Joel Engström2016-07-15 16:53:00
Author

Fler artiklar om Bournemouth