Lagbanner
Inför: Bournemouth - Everton

Inför: Bournemouth - Everton

Bournemouth gästas av Everton för andra gången denna säsong. Senast, i Premier League, slutade matchen oavgjord 3-3 efter en rafflande avslutning. Under lördagskvällen drabbar lagen samman i cupen.

På vägen fram till den femte omgången har Birmingham och Portsmouth besegrats. Täta matcher båda två som Bournemouth gått segrande ur via uddamålet. I sydkust-derbyt mot Portsmouth kom man inte alls upp i nivå under den första halvleken och det var först efter dubbelbytet med halvtimmen kvar, där Pugh och Ritchie äntrade planen, som man lyckades ta tag i matchen och slutligen vända på steken.

Inför dagens match är en viss rotation att vänta i Bournemouth, som brukligt i cupsammanhang. Tommy Elphick kommer att testas sent inpå matchstart. Om han bedöms redo för spel bildar han möjligtvis mittbackspar med Sylvain Distin. Vi kan även komma att få se Rhoys Wiggins debutera på vänsterbacksplatsen.

Vad gäller mittfältet har firma MacDonald/O’Kane fått förtroendet i årets båda cupmatcher – med blandade resultat. Mot Portsmouth såg det stundtals ganska skakigt ut och kanske får Gosling eller Surman chansen i stället. Vidare tar januariförvärvet Lewis Grabban sannolikt plats i anfallet.

Det blev stor dramatik under slutminuterna i höstens möte lagen emellan. Matchen på Dean Court slutade 3-3 efter att Bournemouth kvitterat till 2-2 med ett fåtal minuter kvar. Ross Barkley trodde nog att han avgjort matchen när han tryckte dit 3-2 för Everton i den 95:e matchminuten. Men Bournemouth fick sista ordet när Junior Stanislas kvitterade på nytt i den 98:e.

Eddie Howes kommentarer till klubbens hemsida inför mötet:

– Självklart vill vi avancera ytterligare. Jag tänker inte avslöja hur startelvan kommer att se ut, men vi har ett bra lag och det blir en del förändringar.

– Jag förväntar mig en öppen match. Båda lagen vill vinna och vi minns alla hur det såg ut sist de var på besök. Förhoppningsvis tar vi hem det denna gång.

– En morot för att vinna är ju att vi endast nått kvartsfinalen vid ett tillfälle tidigare i klubbens historia.

Avspark 18.15 på Dean Court.

Joel Engström2016-02-20 14:38:00
Author

Fler artiklar om Bournemouth