Lagbanner
2016-09-24 16:00

Bournemouth - Everton
1 - 0

Inför: Bournemouth - Everton

Inför: Bournemouth - Everton

Bournemouth brakade ur cupen i tisdags och fokus återgår till ligaspelet. Under lördagen kommer ett formstarkt Everton på besök. "De har många individuellt skickliga spelare, det blir en tuff match", säger Howe.

För knappt ett år sedan spelades en av säsongens mest sprakande matcher på Dean Court. Den kyliga novemberlördagen bjöd på ett sanslöst drama under de sista tio minuterna. Everton ledde med två mål mot noll - då kom vändningen.

Adam Smith smällde in reduceringen i matchminut 80 och Junior Stanislas kvitterade en kort stund därefter. Ross Barkley gav Everton ledningen på nytt i 95:e innan Stanislas återigen höll sig framme och fastställde slutresultatet till 3-3. I den åttonde tilläggsminuten.

– Resultatet i den matchen var verkligen betydelsefullt. Den viljan och beslutsamheten spelarna visade är svår att förmedla via coachning, säger Howe till klubbens hemsida.

– Matchen blev en vändpunkt för vår säsong.

Matchen fungerade som en katalysator för laget och i de efterföljande matcherna besegrades såväl Chelsea och Manchester United.

Något liknande kan behövas även denna gång efter den håglösa insatsen i ligacupmötet mot Preston tidigare i veckan (förlust 2-3 AET). Ska sägas dock att Howe inför den matchen bytte ut hela startelvan gentemot mötet med City och provade ett aningen annorlunda spelsystem som liknade 5-2-2-1 mer än något annat. Med fiasko som resultat.

Everton har fått en lysande start på säsongen under nye managern Ronald Koeman. De är obesegrade i ligaspelet efter fem omgångar och har seglat upp på andra plats i tabellen.

Under sommaren värvades bland andra Yannick Bolasie och Idrissa Gueye och särskilt den sistnämnde har övertygat hittills. Därtill finns ett fruktat anfallsvapen i Romelu Lukaku som Francis & Co får se upp med.

– Everton har adderat mer snabbhet både på mitten och på kanterna. Sedan har de gott om målgörare. Ett bra fotbollslag med många individuellt skickliga spelare så jag förväntar mig inget annat än en tuff match, säger Howe.

Trolig XI: Boruc; Smith, Francis, Cook, Daniels; Ibe, Wilshere, Surman, Stanislas; King, Wilson.

Joel Engström2016-09-23 18:05:00
Author

Fler artiklar om Bournemouth