Lagbanner
2021-05-09 13:00

Sunderland - Northampton
1 - 1

Inför Bournemouth - Middlesbrough

Inför Bournemouth - Middlesbrough

Ett toppmöte väntar på Goldsands Stadium när Boro gästar på lördagen. Bournemouth-red är på plats när serieledningen ska återtas.

Mot Cardiff tidigare i veckan plockades en poäng. Matchen slutade 1-1 och målskytt för Bournemouth var Harry Arter. Man har nu spelat fem raka utan förlust och går in i morgondagens match med gott mod. 

Det är upplagt för en spännande match mot Middlesbrough. Laget som gjort flest mål i ligan, 79 stycken, ställs mot de som släppt in minst, 27 stycken. Det är en nyckelmatch och en seger imorgon betyder inte bara tre poäng utan även slagläge inför slutspurten i tabelltoppen.

Både Eunan O'Kane och Dan Gosling spelade 90 minuter med reservlaget tidigare i veckan och lär finnas med på bänken. Inga nya skador rapporterades mot Cardiff och Howe kan således mönstra starkast möjliga lag. 

Trolig XI: Boruc; Francis, Cook, Elphick, Daniels; Ritchie, Arter, Surman, Pugh, Pitman, Wilson

I veckan kom glädjande nyheter att flertalet spelare i truppen blivit uttagna till landslagsspel. Bland andra Matt Ritchie (Skottland) Harry Arter (Irland) och Callum Wilson (England U21) kallades. Förhoppningsvis kan detta sporra spelarna lite extra imorgon.

Middlesbrough

Boro gör säsongens längsta bortaresa och har med sig en rejäl skara supportrar. Det är slutsålt på bortasektionen. De tränas utav förre storspelaren Aitor Karanka och återfinns på den åtråvärda andraplatsen i tabellen. Man kommer från två raka segrar (Ipswich, Derby). En spelare som Elphick & Co får se upp med är Patrick Bamford. Den unge anfallaren, inlånad ifrån Chelsea, är lagets bästa målskytt med 14 fullträffar.

Ryan Fredericks och Daniel Ayala är båda tveksamma till spel imorgon och sedan tidigare saknas Rhys Williams.

Säsongens första möte lagen emellan tog plats på Riverside Stadium i november och slutade oavgjort, 0-0.

Joel Engström2015-03-21 00:52:42
Author

Fler artiklar om Bournemouth