Lagbanner
Inför Bournemouth - Sunderland

Inför Bournemouth - Sunderland

Bournemouth siktar på att hålla liv i den fina sviten på hemmaplan. Poäng i fyra raka matcher och endast ett insläppt mål är facit inför dagens möte med Sunderland.

Efter förra helgens förlust mot Middlesbrough på Riverside Stadium är Bournemouth tillbaka på hemmaplan. Och där går formen inte att klaga på. Sedan premiärförlusten mot Manchester United har det blivit poäng i samtliga matcher varav tre segrar och senast oavgjort, 0-0, mot Tottenham.

I eftermiddag kommer tabelljumbon Sunderland på besök och David Moyes gäng har fått en tuff start på säsongen. Förra helgen blev det förlust med 1-4 mot Arsenal och laget är fortfarande på jakt efter årets första seger.

En spelare värd att hålla ett extra öga på hos gästerna är naturligtvis den rutinerade spjutspetsen Jermain Defoe. 34 år gammal sitter målformen fortfarande i och han har stått för fem av lagets sju ligamål hittills. Defoe har också ett förflutet i Bournemouth-tröjan då han tillbringade säsongen 2000/01 på lån i klubben – med ett succéartat facit. Han gjorde mål i sina första tio matcher för klubben och slutade på totalt 18 fullträffar på 29 matcher i dåvarande tredjedivisionen.

Eddie Howe gör åtminstone en förändring i dagens startelva gentemot senast då Andrew Surman dras med en hamstring-skada. Även Junior Stanislas är tveksam till spel och kommer att testas sent. På grund av en vadskada har han inte spelat sen den suveräna 6-1-segern mot Hull i mitten av oktober.

Artur Boruc vaktar målet i sedvanlig ordning och backlinjen förblir intakt. Smith, Francis, Cook och Daniels har startat samtliga ligamatcher i år. Mest troligt får vi se en 4-5-1-uppställning i dag med Wilshere i en något framskjuten roll på mittfältet och Callum Wilson ensam på topp.

Med det rådande tabelläget och formen hos de båda lagen i åtanke får Bournemouth bära favoritskapet i dagens match. Det var också mot just Sunderland som Bournemouth tog sin första seger i Premier League-fotbollen. Hemmamötet i fjol slutade 2-0 och i returen skrevs slutsiffrorna till 1-1.

Joel Engström2016-11-05 11:45:42
Author

Fler artiklar om Bournemouth