Lagbanner
2016-10-15 16:00

Bournemouth - Hull City
6 - 1

Inför Hull: Steve Cook firar 200

Inför Hull: Steve Cook firar 200

Två raka segrar på hemmaplan. Det är facit när Bournemouth tar emot nykomlingen Hull på lördagen. Samtidigt talar mycket för att Steve Cook gör sin 200:e match för klubben.

Bournemouth gick till uppehåll med en seger mot Everton och en viktig poäng borta mot Watford. När det nu åter är dags för Premier League-fotboll igen står Hull för motståndet.

Det stod tidigare i veckan klart att Mike Pheelan, som tog över på tillfällig basis i somras efter att Steve Bruce hastigt lämnat klubben, får fortsatt förtroende.

– De startade säsongen starkt och han (Pheelan, reds.anm) har gjort ett väldigt bra jobb. Det är imponerande att se hur han förändrat spelsättet – Hull är ett väldigt attraktivt lag att titta på, säger tränaren Eddie Howe på presskonferensen inför matchen.

– Vi vet att de kommer att utgöra ett hot men som vanligt måste vi fokusera på oss själva och våra förberedelser.

Harry Arter ådrog sig en ljumskskada mot Watford och missade Irlands båda kvalmatcher förra veckan. Huruvida han finns med i startelvan mot Hull är osäkert liksom för Marc Pugh, som dras med hamstring-problem. I övrigt finns det inte mycket att rapportera på skadefronten.

Vad gäller formkurvan hoppas Eddie Howe att Bournemouth kan förlänga segersviten på hemmaplan, som nu sträcker sig över två matcher.

– Vi vet hur betydelsefull den här matchen är och med tanke på vår nuvarande hemmaform kanske den blir lite extra viktig. Vi känner av pressen att prestera och plocka poäng, säger han.

Matchen är av särskild betydelse även för försvarsankaret Steve Cook som, om han spelar, firar 200 matcher för klubben. Det mesta talar för just detta. I en intervju med klubbens hemsida hyllades han av lagkamraten Callum Wilson.

– Det är en fantastisk prestation och det känns som att han inte missat en enda match de senaste åren, åtminstone inte sedan jag kom hit, säger Wilson.

– Förhoppningsvis blir det lika många till för honom i Bournemouth-tröjan.

Joel Engström2016-10-14 20:01:00
Author

Fler artiklar om Bournemouth