Lagbanner
Mardrömsbesked för Bournemouth

Mardrömsbesked för Bournemouth

Callum Wilson missar resterande del av säsongen. Olyckan var framme under onsdagens träning och i dag kom beskedet - främre korsbandet är av. – Vi är alla förkrossade för hans skull, säger tränaren Eddie Howe.

Bournemouth föll tungt hemma mot Crystal Palace (0-2) tidigare i veckan. På torsdagen kom nästa bakslag: Callum Wilson har dragit av korsbandet i vänster knä.

Wilson är lagets bäste målskytt hittills denna säsong med sex mål på 20 ligamatcher.

– Vi är alla förkrossade för hans skull, säger Eddie Howe till klubbens hemsida.

Den 24-årige anfallaren drabbades av en liknande skada under förra säsongen, då i det högra knäet. Detta efter att ha svarat för en fantastisk start med fem mål på de sju inledande matcherna i Premier League. Wilson gjorde comeback drygt ett halvår senare och prognosen är densamma nu. Därmed missar han resterande del av säsongen.

– Callum visade en otrolig karaktär och beslutsamhet för att komma tillbaka förra säsongen. Vi vet att han har styrkan och kommer att klara av det igen, säger Howe.

Wilsons skada slår hårt mot truppen. Under transferfönstrets sista dag skeppades Lewis Grabban i väg på lån till Reading och Howe har nu endast Joshua King, Benik Afobe samt Lys Mousset att tillgå på anfallspositionerna.

Joel Engström2017-02-02 15:40:00
Author

Fler artiklar om Bournemouth