Lagbanner
2016-08-27 16:00

Crystal Palace - Bournemouth
1 - 1

Inför Palace: "Ett svårslaget lag"

Inför Palace: "Ett svårslaget lag"

På Selhurst Park väntar en tidig hängmatch i helgen när Bournemouth ställs mot Crystal Palace. "Det var två tuffa matcher förra säsongen, Palace har värvat bra och är svårslagna", säger tränaren Eddie Howe.

Två raka förluster och tabelljumbo efter lika många omgångar. Laget hade inte mycket att sätta emot Manchester United i premiären när Zlatan & Co växlade upp tempot. Mot West Ham veckan därpå visade sig Harry Arters röda kort bli skillnaden mellan en poäng och ingen.

I helgen finns alla möjligheter att vända på steken och hitta tillbaka till vinnarspåret igen. Bournemouth ställs mot Crystal Palace, mot vilka man tog fyra poäng förra året.

Eddie Howe gav ett något avvaktande svar apropå segerchanserna mot Palace. I stället poängterade han under fredagens presskonferens att den skrala poängskörden hittills grundar sig i små marginaler.

– Vi hade två tuffa matcher mot dem förra säsongen där det inte var mycket som skiljde oss åt. Palace har värvat bra och vi vet att de blir svårslagna, säger han och fortsätter:

– Varje match i Premier League är jämn och ett litet snedsteg tenderar att avgöra matcher. Det har vi redan fått erfara två gånger i år.

Howe gjorde hela tio förändringar i laguppställningen i veckans cupseger över Morecambe (2-1) och endast Simon Francis var kvar på plan från West Ham-mötet. Att han nu behåller ett par av spelarna från cupsegern vore inte otänkbart. Max Gradel och Marc Wilson lär båda ha tagit ett par steg närmare startelvan. Efter Charlie Daniels förhållandevis svaga säsongsinledning är inte heller vänsterbacksplatsen längre öronmärkt.

– En och annan spelare presterade bra vilket ger mig en del att fundera på inför matchen mot Palace. Just detta är tjusningen med cupspelet, det är en chans för spelare att bevisa att de hör hemma i startelvan. Man vill alltid ha den konkurrensen om platserna och det ska vara en utmaning att ta ut laget, det är det optimala scenariot, kommenterade Howe.

Källor: afcb.co.uk, bournemouthecho.co.uk.

Joel Engström2016-08-26 13:22:00
Author

Fler artiklar om Bournemouth