2017-01-03 20:45

Bournemouth - Arsenal
3 - 3

Målrikt när Bournemouth tappade allt

Bournemouth gick mot en klar seger och en rejäl skräll hemma mot Arsenal. Då tappade man allt och 3-0-ledningen förvandlades till slutresultatet 3-3 under matchens sista 20 minuter.

Den fina hemmaformen såg ut att fortsätta för Bournemouths del när laget var tillbaka på Dean Court efter segern mot Swansea.
  Eddie Howe gjorde tre förändringar i laguppställningen; Gosling, King och Wilson gick in från start i stället för Surman, Afobe och Wilshere. Den sistnämnde är inlånad från just Arsenal och var av den anledningen inte tillgänglig för spel.

Bournemouth inledde bäst och tog ledningen i den 16:e minuten. Junior Stanislas hittade med en perfekt avvägd crossboll ut till Charlie Daniels, som gav hemmalaget ledningen med ett kyligt avslut.
   Fem minuter senare var det dags igen. Ryan Fraser revs omkull vid straffområdeslinjen och domaren signalerade för straff. Callum Wilson förvaltade den på bästa sätt när han rullade in hemmalagets andra mål för kvällen - och sitt femte för säsongen.

När Ryan Fraser spurtade förbi Hector Bellerín och tunnlade Peter Cech fram till 3-0 efter knappa timmen spelad såg Bournemouth ut att gå mot segern - och en rejäl skräll.
   Då klappade man igenom totalt.
  Arsenal slog till med två snabba mål i matchminut 70 respektive 75. Ett chockat Bournemouth pressades allt längre ner i banan och gästerna tryckte på för en kvittering.
   Lagkaptenen Simon Francis fick syna det röda kortet med knappt tio minuter kvar och på tilläggstid skickade Olivier Giroud sedan in kvitteringen till 3-3, vilket också blev slutresultatet.