Lagbanner
Silly Season: Wilshere siste man in

Silly Season: Wilshere siste man in

Den första säsongen i Premier League är avklarad och Bournemouths lagbygge inför kommande säsong har inletts. Vilka spelare som anländer och vilka som lämnar läser du bäst här.

KLARA IN:

Jack Wilshere, mf, Arsenal (lån)
Bournemouth vann dragkampen om den 24-årige mittfältaren och lånar honom från Arsenal under resterande del av säsongen. Turerna kring Jack Wilshere var en av de stora snackisarna under transferfönstrets sista dag och det pratades om en flytt till den italienska huvudstaden alternativt södra London och Selhurst Park. Slutligen föll alltså valet på Bournemouth. Jack Wilshere har fått de senaste säsongerna spolierade av skador och speltiden har begränsats därefter. Detta till trots är Wilshere en av klubbens största rekryteringar någonsin och är en spelare - om han får vara skadefri - som kommer att tillföra en hel del till laget (31/8).

Marc Wilson, b, Stoke
Eddie Howe bekräftade i en intervju under söndagen att förhandlingar pågick - och nu är det alltså klart. 28-årige Wilson ansluter från Stoke och har skrivit på ett tvåårskontrakt. Han har tillhört Stoke sedan 2010 och gjort nästan 200 Premier League-matcher för klubben men fick förra säsongen spolierad av skador. Har även hunnit med 24 landskamper för Irland. Mittbacken uppges kosta omkring två miljoner pund att köpa loss (15/8).

Brad Smith, b, Liverpool, övergångssumma ej offentliggjord
I dag presenterade Bournemouth sommarens sjätte nyförvärv i form av 22-årige Brad Smith. Han är född några mil utanför Sydney och har hunnit med att göra nio landskamper för Australien. Smith innehar även brittiskt pass och representerade dessförinnan flera av de engelska ungdomslandslagen. Transfersumman har inte offentliggjorts, som brukligt, men tros ligga omkring sex miljoner pund. Den gångna säsongen blev det tre matcher från start och ett inhopp i Liverpooltröjan. Brad Smith fungerar både som vänsterback och som yttermittfältare (27/7).

Jordon Ibe, mf, Liverpool, £15 miljoner
Den 20-årige engelsmannen ansluter från Liverpool för den nätta summan av 15 miljoner pund. Det innebär nytt transferrekord för klubben, det tidigare låg på nio miljoner pund och sattes när Benik Afobe värvades i vintras. Liverpool ska ha accepterat budet redan i förra veckan och läkarundersökningen genomfördes under gårdagen. Den gångna säspngen blev på många sätt en missräkning för Ibe och han sägs ha övervägt sina alternativ efter att inte fått den speltid han önskat av Klopp. Det finns obekräftade uppgifter på att en återköpsklausul förhandlats in i dealen. Det är inte heller känt vilken summa det rör sig om i sådant fall (14/7).

Lewis Cook, mf, Leeds United, £7 miljoner
Sky Sports rapporterade under gårdagskvällen att Lewis Cook skulle ansluta till Bournemouth inom 24 timmar. Mycket riktigt blev affären klar i dag och den 19-årige innermittfältaren blir klubbens fjärde nyförvärv denna sommar. Övergångssumman är som brukligt inte offentliggjord men om man får tro ryktena som florerat rör det sig om sju miljoner pund plus eventuella bonusar (8/7).

Lys Mousset, f, Le Havre, €6,5 miljoner
Bournemouth förstärker anfallsuppsättningen och har i dag gjort klart med den lovande fransmannen Lys Mousset. 20-åringen fick sitt genombrott den gångna säsongen då han stod för 14 mål på 28 matcher i Ligue 2 och han sägs ha varit av intresse för ett flertal storklubbar runt om i Europa. Valet föll till slut på Bournemouth för anfallaren som även hunnit med åtta U20-landskamper. Prislappen ska ha landat strax under sju miljoner euro (30/6).

Nathan Ake, b, Chelsea, lån
Bournemouth har gjort klart med sommarens andra värvning i Nathan Ake. Den unge holländaren, född 1995, lånas in från Chelsea den kommande säsongen. Han tillbringade fjolårssäsongen hos Watford med en liknande lösning och användes då mestadels som vänsterback men sägs fungera även som mittback och defensiv mittfältare. Ake imponerade under sin tid hos Watford och startade 24 matcher. I maj blev han utsedd till årets unga spelare i klubben. Har representerat Holland på samtliga ungdomsnivåer och har bland annat ett 20-tal U21-landskamper till sitt namn (160629).

Emerson Hyndman, mf, Fulham, fri transfer
Den amerikanske mittfältsstalangen har skrivit på för de fyra kommande åren och blir Bournemouths första nyförvärv inför säsongen 2016/17. 20-årige Hyndman ansluter från Fulham, dit han kom 2014. Han har representerat USA på flertalet ungdomsnivåer och har även två A-landskamper på meritlistan. Landslagsdebuten gjorde han den 3 september 2014 i vänskapsmatchen mot Tjeckien. Kuriosa: Innehar även portugisiskt medborgarskap (17/6).


KLARA UT:

31 augusti: Rhoys Wiggins, b, Birmingham (lån)

26 augusti: Tokelo Rantie, f, Genclerbirligi

13 augusti: Shaun MacDonald, mf, Wigan

06 juli: Lee Tomlin, mf, Bristol City, £3 miljoner

03 juli: Glenn Murray, f, Brighton (lån)

01 juli: Matt Ritchie, mf, Newcastle, £12 miljoner

20 juni: Tommy Elphick, b, Aston Villa, £3 miljoner

Sylvain Distin avslutar troligtvis sin karriär. Stephane Zubar, Josh Carmichael, Josh Wakefield, Mason Walsh, Jon Muleba, klubbar ej klara.

KONTRAKTSFÖRLÄNGNINGAR:
Joshua King, f, t.o.m. 2019/20 (11/8)
Max Gradel, mf, t.o.m. 2019/20 (26/7)
Callum Wilson, f, t.o.m. 2019/20 (2/7)
Artur Boruc, mv, t.o.m. 2016/17 (16/6)
Harry Arter, mf, t.o.m. 2018/19 (14/6)
Adam Federici, mv, t.o.m 2018/19 (13/6)
Ryan Allsop, mv, t.o.m 2017/18 (24/5)
Steve Cook, b, t.o.m 2018/19 (19/5)


LÄS MER: Utvärdering av nyförvärven 2015/16.

Joel Engström2016-08-31 19:38:00
Author

Fler artiklar om Bournemouth