Lagbanner
Stekhet King ska vända svagt hemmafacit

Stekhet King ska vända svagt hemmafacit

Åtta inspelade poäng på de åtta senaste hemmamatcherna. Mot Middlesbrough på lördagen siktar Bournemouth mot att bättra på poängsnittet på Dean Court - med en stekhet Joshua King längst fram. – Hans självförtroende har vuxit och han kan göra skillnad, säger Eddie Howe.

Joshua King kom till Bournemouth från Blackburn inför den förra säsongen med en prislapp på en miljon pund. Under debutåret i Premier League mäktade han med sex mål på 31 matcher - en notering som överträffats med råge i år.

Den 25-årige norrmannen har stänkt in nio mål på de tio senaste matcherna och är nu uppe på 13 fullträffar totalt. Han har axlat rollen som spjutspets i Bournemouth sedan Callum Wilson drog av korsbandet i februari och verkar ha vuxit med ansvaret.

– Joshua spelar väldigt bra för stunden och han har utvecklats i rask takt sedan starten av förra säsongen. Han anpassade sig omgående till det höga Premier League-tempot, säger Eddie Howe till Daily Echo.

– Självförtroendet är nog den största skillnaden från den spelare vi värvade sett till den spelare han är nu. Det är en nyckelfaktor för en anfallare att tro på sin förmåga och han går in i varje match med vetskapen om att han kan göra skillnad.

Efter debaclet mot Tottenham förra helgen hoppas man nu hitta tillbaka till det vägvinnande hemmaspel som förde med sig tre poäng mot såväl West Ham, där Joshua King slog till med ett hattrick, och Swansea i mars. 

Men då krävs ett betydligt bättre försvarsspel.

Bournemouth har sedan årsskiftet släppt in 32 mål, klart flest av samtliga lag i Premier League. Därtill har man släppt in två mål eller fler i sju av de åtta senaste hemmamatcherna.

Senast Middlesbrough var på besök, i mars 2015, tampades lagen om uppflyttning från The Championship. Då skrevs slutsiffrorna till 3-0 i favör Bournemouth.

I onsdags stod det klart att Jack Wilshere åkt på ett benbrott och missar resten av säsongen. Sedan tidigare saknas Andrew Surman på det centrala mittfältet och även Dan Gosling är osäker till spel - något som kan öppna för unge Lewis Cook.

Tänkbar startelva:
Boruc; Smith - Francis - Cook - Daniels; Stanislas - Arter - L Cook - Pugh; King - Afobe.

Joel Engström2017-04-22 08:00:00
Author

Fler artiklar om Bournemouth