2017-04-15 13:30

Tottenham - Bournemouth
4 - 0

Tre tuffa minuter fällde Bournemouth

Bournemouth hade inte mycket att sätta emot i bortamötet med Tottenham på lördagen. Två insläppta mål inom loppet av tre minuter i den första halvleken fällde avgörandet och slutsiffrorna skrevs till 4-0.

Det var en på förhand tuff match som väntade Bournemouth på White Hart Lane. Tottenham, i strålande form med elva raka hemmasegrar, tog tag i taktpinnen direkt från avspark och släppte den aldrig igen.
   Ett missförstånd mellan Harry Arter och Simon Francis renderade i en hörna efter kvarten spelad på vilken Mousa Dembele dundrade in 1-0. Son Heung-min ökade på några minuter senare när han rullade in 2-0 bakom Artur Boruc.

Bournemouth lyckades inte skapa en enda kvalificerad målchans under den första halvleken och de få gånger man tog sig in på offensiv planhalva satte ett bristfälligt passningsspel stopp. Tottenhams belgiska mittbacksduo tillsammans med Eric Dier minimerade ytorna med bravur och gjorde det svårt för gästerna. Uppförsbacken blev än brantare efter paus.
   Suveräne Harry Kane ökade på till 3-0 i den 48:e minuten och Vincent Janssen fastställde slutresultatet 4-0 på tilläggstid. Londonlaget dominerade matchen från början till slut vilket var tydligt sett till statistiken: 14-1 i avslut på mål, 13-1 i hörnor och ett bollinnehav på 69 procent.
   Bournemouths förlustfria svit på bortaplan stannade därmed vid tre matcher.