Charlton - Plymouth 0-1 (FA-cupen)

Charlton sa adjö lika snabbt som man hälsades välkommen. Förlust mot Plymouth och vi ser fram emot nytt deltagande nästa säsong.

Charlton inledde sitt deltagande i FA-cupen under lördagen och fick avsluta det efter 90 minuters fotboll. Ligakonkurrenten kom undan med en 0-1 seger, sedan Luke Jephcott rullat in ledningsmålet i minut 60. Vi spelar alltid för att vinna men ser man matchens resultat i ett längre perspektiv, kanske det inte är hela världen att Charlton nu avslutat sitt cupspel för den är säsongen. Alla i och runt klubben mår bättre av att laget spelar bra i League One, än att det, på ett romantiskt vis, blir två-tre extra matcher i FA-cupen.

Till matchen då? Jo, Lee Bowyer roterade friskt med åtta förändringar sedan matchen mot Fleetwood Town. Inte helt överraskat behandlade Bowyer matchen som en möjlighet att ge spelare, med sämre matchform, matchtempo. Det bjöds på en 4-3-3-formation och en del intressanta inslag. Ashley Maynard-Brewer får chansen i matcherna som spelas utöver ligan och gör bra ifrån sig. Förhoppningsvis kan han få en utveckling likt vad Dillon Phillips fick. Charlie Barker var tillbaka i centrallinjen och mest intressant var att Marcus Maddison gjorde sin första start. Maddison har haft en del skadebekymmer sedan han anlände och gjorde en ganska blek insats i denna match. Bowyer var tydlig efteråt och menade att han, likt alla andra, förväntar sig mer av herren.

En ganska avslagen första halvlek bjöd endast på lite halvchanser åt båda hållen. Den matchotränade Maddison fick något läge framåt, och Maynard-Brewer fick göra ett och annat ingripande bakåt. Finns inte särskilt mycket mer att orda om här, utan det skulle bli mer match i andra halvlek. Där tog det endast en kvart innan Plymouth, efter en ganska fin upprullning, lyckades göra 0-1 (60). Underläge är aldrig roligt så baklängesmålet kickade igång vinnarskallarna hos grabbarna i Charlton. Fyra minuter efter det insläppta målet gjorde James Vennings och Conor Washington entré på planen och båda gjorde bra insatser på sina, knappa, 30 minuter. Framförallt Vennings visar gång på gång nu att han är en yngre förmåga som verkligen knackar på den riktiga dörren. Jag berömde Albie Morgan för att ständigt göra stabila insatser efter matchen mot Fleetwood, och Vennings gör mycket bra på fotbollsplanen som han ska vara medveten om syns. Charlton jagade en kvittering och kom ganska nära en sådan. Ben Purrington tvingade Michael Cooper till en bra räddning efter en nick, och Charlie Barker gjorde samma sak med en akrobatisk klackspark, från nära håll, efter ett långt inkast. Ett trevligt utförande av Barker som borde fått en annan utdelning som belöning!

Nu nekades Barker ett läckert mål och så även Charlton sitt avancemang vidare i tävlingen. Vi önskar Plymouth Argyle lycka till i tävlingen och hälsar att vi, istället, gärna besegrar dem i League One på Boxing Day. Ikväll, eller just nu när dessa ord skrivs, spelar ett ungdomligt Charlton sin sista gruppspelsmatch i EFL Trophy och eftersom ödet redan är avgjort där, avlutas nu Charltons-Covid-19-edition-cupspel.

Charlton: Maynard-Brewer; Matthews, Barker, Inniss, Purrington; Forster-Caskey (Maatsen 84), Levitt, Morgan; Williams, Aneke (Washington 64), Maddison (Vennings 64)
Ej använda avbytare: Amos, Wiredu, Pratley, Henry

Plymouth Argyle: Cooper, Watts, Aimson, Edwards (C), Hardie (Telford 75), Mayor, Moore, Fornah, Opoku, Camara (Grant 90), Jephcott (Nouble 75).
Ej använda avbytare: Ruddy, Canavan, Reeves, Cooper