Lagbanner
2020-10-20 20:00

Blackpool - Charlton

Inför Charlton - Blackpool FC

Inför Charlton - Blackpool FC

Match igen när Charlton besöker Blackpool FC och Bloomfield Road.

Resan är redan igång, och Charlton är på väg mot Lancashires västkust för ett möte med Blackpool FC på Bloomfield Road. Ett klassiskt lag som det alltid är trevligt att springa på i seriesammanhang.
 
The Addicks kommer från en stark insats under helgen när Wigan besegrades med 1-0 på hemmaplan. En viktig start för det nykomponerade laget och för klubben när resan uppåt i tabellen ska inledas. Charlton befinner sig, inför kvällens match, på en 15:e plats och med sju poäng inspelade. En position som förhoppningsvis förändras när man nu går för andra raka segern. Matchen mot Wigan är något att bygga vidare på men laget får direkt ställas på prov med ett fullspäckat spelschema. På två veckor har nio spelare anlänt, vilket knappast är tillräckligt med tid för att kunna få ut det maximala ur ett samspelt kollektiv. Det blir därför oerhört intressant att se hur Charlton kommer hantera de kommande veckorna på planen.
Med tanke på hur nära matchen kommer mötet med Wigan, kan inga förändringar i truppen synliggöras. Jason Pearce, Deji Oshilaja, Alex Gilbey och Marcus Maddison är där fortfarande inte i speldugligt skick.
Hur laget formeras är svårt att sia om. Det är dock inte otänkbart att det under den kommande veckan kan förändras lite i startelvan. Visserligen väntar ett tätt matchande men det är, med handen på hjärtat, ett ganska behagligt sådant. Wigan var en tuff batalj, men nu väntar Blackpool (b), Northampton (b) och Oxford (h) på en vecka. I en supporters ögon ska det inte vara omöjligt med nio poäng och full pott här.
 
I Blackpool FC har inte heller inledningen på säsongen varit någon höjdare. På lagets nio senaste matcher, i alla tävlingssammanhang, har man endast en seger! Laget kommer senast från 1-1 mot Crewe, vilket tränare Neil Critchley ändå beskrev som en bra insats och något man vill följa upp senare ikväll. The Seasiders innehar fyra poäng och befinner sig på plats 20 i tabellen.
I spelatruppen återfinns ett par bekanta namn. Chris Maxwell och Sullay Kaikai är två spelare som gjort varsina korta sejourer i Charlton. Maxwell agerade andremålvakt under ett halvår och Sullay Kaikai lånades in från Crystal Palace men utan att skapa några rubriker på sina 14 framträdanden. I övrigt är backen Ollie Turton (tidigare Crewe), Gary Madine (The Goal Machine!) och Luke Garbutt (tidigare Everton) namn som känns igen. Just Garbutt och Keshi Anderson sägs vara indisponibla till dagens match.
 
Charltons fem senaste ligamatcher: - Wigan 1-0 (h), Sunderland 0-0 (h), Lincoln 2-0 (b), Doncaster 1-3 (h), Crewe A 0-2 (b).
Blackpool fem senaste ligamatcher:  - Crewe A 1-1 (b), Ipswich 1-4 (h), Lincoln 2-3 (h), Gillingham 2-0 (b), Swindon 2-0 (h).
 
COYA!

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2020-10-20 16:40:43
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson