Lagbanner
2021-08-28 16:00

Charlton - Crewe

Inför Charlton – Crewe Alexandra
Charlie Kirk ställs denna helg mot sina vänner och forna lagkamrater.

Inför Charlton – Crewe Alexandra

Jakten på säsongens första trepoängare fortsätter när Charlton tar emot Crewe Alexandra på hemmaplan under lördagen.

Ja, precis som alla vet och som ingressen avslöjar så har Charlton inte vunnit på de fyra första omgångarna. Nu står den femte omgången och väntar, vilket också blir den sista i augusti månad. Det kommer bli en omgång som får avgöra hur Charltons säsongsinledning verkligen ska bedömas. En seger kommer innebära en något mer sansad uppfattning, medan en ny förlust kommer innebära att den inte kan betraktas som något annat än urusel.

Charlton får ta med sig de bra stunderna från den senaste halvleken man spelade. Till slut blev det en ny förlust då Wigan segrade med 0-2 men det fanns ändå spelmässiga ljusglimtar som det varit snålt med hittills. För att ha något som helst att bygga vidare på i svåra stunder är det därför bra att stanna vid det som var positivt, om det nu finns något.

I matchtruppen kan det komma att synas någon enstaka förändring. Sean Clare var inte med förra helgen men borde vara tillräckligt fit för att delta denna match. Samtidigt har Elliot Lee anslutit till truppen och borde vara aktuell för speltid direkt. Det finns vissa oklarheter kring vilken matchform han är i, men han har deltagit i Lutons cupmatcher och det borde därmed finnas lite spring i hans ben. Lee gör sig i så fall aktuell som såväl forward som tia. Undertecknad ser nästan helst att Lee gör mittfältet mer offensivt balanserat och tar plats i den lagdelen för att bidra med poäng därifrån. Albie Morgan har haft det offensiva ansvaret på mittfältet hittills men kan inte sägas fylla ut den rollen optimalt. Det förväntas att Alex Gilbey kan bidra med poäng när han är återställd men i hans frånvaro vore det fint om Elliot Lee kan kliva fram. För övrigt är Gilbey fortfarande otillgänglig för spel tillsammans med Jake Forster-Caskey, Ben Purrington och Ronnie Schwartz.

The Railwaymen har inlett precis lika briljant (ironi) som Charlton. En poäng på fyra matcher, där det var matchen i premiären mot Cheltenham (1-1) som var poänggivande. Utöver de har Crewe även hunnit med två omgångar i Ligacupen. En tävling som man sedan i tisdags är utslagna ur efter förlust mot Leeds (3-0).

Managern, David Artell, har gjort ett mycket bra jobb med Crewe och förra säsongen slutade man på en fin 12:e plats som nykomlingar. Under det klassiska ”andra året” väntar dock nya prövningar då den så framgångsrika egenfostrade generationen har börjat att slitas isär. Perry Ng gick till Cardiff redan i januari, Ryan Wintle likaså i sommar, Harry Pickering är i Blackburn och Charlie Kirk hamnade hos oss för bara någon vecka sedan. Kvar finns vännerna Owen Dale och Tom Lowery som dock strävar efter samma sak och därför är ovilliga att skriva på nya kontrakt. Dessa löper ut efter säsongen och spelarna har på grund av detta inte tagit del av lagets matchtrupper på senare tid. Samtliga nämnda spelare är mellan årgångarna 1996-98 och har varit bärande under en tid. Crewe har, sett till små medel, en fantastisk akademi och kommer få fram nya produkter men det kommer vara många hål att fylla denna säsong, något som borde vara till problem.

Förra säsongens möten slutade med en seger för Charlton och en oavgjord. Segern togs i premiären i Crewe, efter mål av Alfie Doughty och Conor Washington. Den oavgjorda matchen var en av förra säsongen sista och den slutade 2-2 efter att Owen Dale snöpligt kvitterat i 96:e minuten. Ett mål som på många sätt stjälpte Charltons planer på playoff.

Charltons senaste ligamatcher: Wigan 0-2 (h), MK Dons 2-1 (b), Oxford Utd 2-1 (b), Sheffield Wed 0-0 (h).
FFFO

Crewes senaste ligamatcher: Accrington 0-1 (h), Oxford 1-0 (b), Portsmouth 2-0 (b), Cheltenham 1-1 (h).
FFFO

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-08-27 22:13:11
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson